UŽASNA TRAGEDIJA! BRAĆA SE UDAVILA U JEZERU! Očajna majka: Slikala sam mrtve sinove, nemam nijednu njihovu sliku!
Foto: Kurir

UŽASNA TRAGEDIJA! BRAĆA SE UDAVILA U JEZERU! Očajna majka: Slikala sam mrtve sinove, nemam nijednu njihovu sliku!

Crna Hronika -

Dečaci od pet i sedam godina potonuli dok su se kupali kod Lazarevca, lekari se sat vremena borili za njihov život, ali, nažalost, obojica su preminula

Rođena braća Danijel (5) i Dragiša Metić (7) udavila su se juče po podne na jezeru Očaga u Šopićima kod Lazarevca, i to naočigled svojih roditelja i drugih kupača.

Tragedija se dogodila oko tri sata, a mališani su posle izvlačenja iz vode davali znake života i lekari su više od sat vremena pokušavali da ih spasu, ali, nažalost, obojica su izdahnula. Kako saznajemo, braća su na jezero u Šopićima došla sa svojim roditeljima i mlađom sestrom, a sa njima u društvu bili su i prijatelji roditelja sa svojom decom. Oni su došli na plažu sat vremena pre tragedije.

Brčkali se u plićaku

- Dečaci su se brčkali u plićaku, a na samo nekoliko metara od njih bili su im mama, tata i sestra, koja je beba, pa su je pridržavali u vodi. Međutim, iako se deca nisu udaljavala od njih, u jednom momentu se jezerom prolomila vriska i kuknjava - ispričao je očevidac i nastavio:

- „Gde su nam deca, nema nam dece, udavili su nam se sinovi!“, kukala je majka. Na jezeru je bilo spasilaca, koji su odmah pritrčali i skočili u vodu. Počeli su da pretražuju jezero, a priključili su im se i kupači. Svi su se bukvalno razleteli po okolini i gledali da deca nisu slučajno negde otišla. Kako kaže, posle 15 minuta potrage dečaci su izvučeni iz jezera.

Spasioci reagovali

- Spasioci su ronili i na dnu su prvo videli jednog dečaka, a u blizini i drugog. Brzo su ih izneli na obalu, bili su bez svesti, a Hitna pomoć, koja je već bila stigla, reanimirala je decu više od sat vremena - kaže sagovornik. Inače, jezero Očaga je uređeno kupalište i nalazi se u sklopu Sportsko-rekreativnog centra „Kolubara“. - U jezeru je uz obalu uglavnom plitko, ali postoje takozvane rupe sa strane plaže. Dubina jezera tu ide i do šest metara - rekao je izvor i dodao da je na najdubljoj tački kupalište duboko 12 metara.

foto: Kurir

Ispovest Dragane Metić

Slikala sam mrtve sinove, nemam nijednu njihovu sliku za uspomenu

Dragana Metić, majka dečaka, za Kurir kaže da je sa suprugom i decom juče došla na plažu da se rashlade. - Prvi put smo bili tamo, moji sinovi nisu znali da plivaju. Bila sam blizu njih, gledala malu, a oni su bili u vodi do kolena. Možda je 10 minuta prošlo kada sam primetila da ih nema, počela sam da kukam i dozivam pomoć i govorim svima da su mi se sinovi udavili. Ljudi su mi pritekli u pomoć i tražili ih. Izvukli su moja zlata. Ležali su onako mali, jedan pored drugog - priča uplakana majka. Ona tvrdi da spasioci nisu odmah ušli u vodu, već da su ih prvo tražili po obali, misleći da su se izgubili na plaži. - Šta ću sad da radim jadna ja, ostala mi je samo moja malena. Otišla su mi oba sina, valjda je sudbina bila da se tako nešto desi - priča Dragana i dodaje: - Nisam mogla da gledam kad su oživljavali decu. Nemam nijednu njihovu sliku, samo su me pustili da ih mrtve slikam, da imam barem jednu sliku za uspomenu - govori očajna majka dok drži telefon sa slikom dečaka.

Majčini jauci odzvanjali

Zakopaće mi moju decu, ovo se ne dešava

Majka i otac nastradale braće juče su gledali kako lekari pokušavaju da im spasu decu, a kada im je saopšteno da su im oba sina preminula, slomili su se. - Jaoj, zlato moje, jaoj, ovo se ne dešava, ovo je nemoguće! Udavili su se, jaoj meni. Zakopaće mi moju decu - jecala je nesrećna majka, dok su njeni bolni krici parali tišinu na jezeru.

Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track