Najnovije vesti

ĆERKA CRNOGORSKOG BIZNISMENA OSTALA NEKAŽNJENA: Zgazila mladića iz Srbije i teško povredila devojku pa oslobođena!
Foto: Facebook/Youtube

skandal

ĆERKA CRNOGORSKOG BIZNISMENA OSTALA NEKAŽNJENA: Zgazila mladića iz Srbije i teško povredila devojku pa oslobođena!

Crna Hronika

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odustalo je od optužnice protiv Emine Adrović (25), kojom je teretilo da je 2018. izazvala nesreću u kojoj je poginuo državljanin Srbije Miloš Vukomanović (25), a njegova devojka Snežana Rudinac (24) teško povređena.

Ovaj sud je doneo rešenje o obustavi krivičnog postupka, a nakon odustajanja Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru odranije podnete optužnice - piše u dopisu Osnovnog suda u Kotoru, kojem se "Blic" obratio u vezi sa pitanjima u kojoj je fazi postupak protiv Emine Adrović koja je bila optužena za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Porodica Snežane Rudinac, međutim, nije se saglasila sa odlukom tužilaštva, već su odlučili da sami nastave da krivično gone budvansku slikarku.

Koji su razlozi zbog kojih je kotorsko tužilaštvo, koje je tvrdilo da je Adrovićeva 18. jula 2018. godine 45 minuta posle ponoći, iako je bila svesna da može počiniti krivično delo ali je olako smatrala da do toga neće doći ili će to moći sprečiti, upravljala svojim "audijem" 60 kilometara na sat na deonici gde je ograničenje 50, odustalo od daljeg postupka, nije poznato.

foto: Facebook

Tužilaštvo je takođe tvrdilo da ona "nailazeći na raskrsnicu i pešački prelaz na kojem su bili Vukomanović i Rudinčeva nije prikočila", navodilo je tužilaštvo u optužnici, "već je prednjim delom automobila udarila u njih". Od siline udara, oboje su odbačeni uvis i pali na kolovoz. Vukomanović je zadobio povrede od kojih je ubrzo preminuo, dok je Rudinčeva teže povređena.

Pogibija mladića iz Žitkovca kod Zubinog Potoka i teške povrede njegove verenice, Kraljevčanke Snežane Rudinac, koji su otišli u Bečiće, gde su se zaposlili u hotelu "Ibero star Belvi" i zaradili novac i dugogodišnju vezu ozvaničili te jeseni, od početka je bila u centru javnosti i crnogorske i srpske javnosti. Posebno posle hapšenja Emine Adrović, ćerke tamošnjeg biznismena, osumnjičene da je upravljala "audijem" koji se kretao iz pravca Budve.

Bila je osumnjičena da je upravljala "audijem" koji je pokosio državljane Srbije na pešačkom prelazu. Iz Opštine Budva tvrdili su da taj "pešački prelaz više nije u funkciji", da je "novi iscrtan dvadesetak metara dalje, a tragovi zebre na starom pešačkom prelazu zato nisu podebljani". U pritvoru je provela malo više od mesec dana. Puštena je kada je njena porodica stavila hipoteku nad nekretnine, u vrednosti od 200.000 evra. Nepuna tri meseca kasnije, 13. novembra, počelo joj je suđenje na kojem je izjavila da "nije kriva".

- Jako mi je teško, ovo mi je totalno promenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad - iznela je u svojoj odbrani Adrovićeva.

U vreme sahrane Miloša Vukomanovića u rodnom selu, njegova verenica je helikoptrerom iz risanske bolnice prevezena u Beograd. Ona je u nesreći zadobila povredu glave, potkolenice, natkolenice i grudnog koša, i mesecima je bila u komi, a nakon toga je prebačena u kraljevačku bolnicu da bi bila bliža roditeljima.

- Oni su trčali unazad, leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza - rekla je Adrovićeva u svojoj odbrani.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...