Najnovije vesti

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆU O SLUČAJU PREBIJANJA MLADIĆA U NOVOM SADU: Paroviću, lažete bez trunke srama
Foto: Ana Paunković

OGLASILA SE DRŽAVNA SEKRETARKA

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆU O SLUČAJU PREBIJANJA MLADIĆA U NOVOM SADU: Paroviću, lažete bez trunke srama

Crna Hronika

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković oglasila se povodom reči Miroslava Parovića da je slučaj prebijanja dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu ispolitizovan i sveden na rijaliti.

"Jedino što je

isterao na čistac jeste njegova spremnost da govori neistine, omalovažava rad policijskih službenika, vrši zamenu teza, manipuliše i sve drugo što je potrebno ne bi li ga direktno pustili u etar", poručuje Popović Ivković.

Parović je za tu politizaciju slučaja optužio ministra Nebojšu Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića.

"Lažete, Paroviću, i to bez trunke srama. Da vas podsetim, vlast i skupljanje glasova bile su reči koje ste ispisali uz objavu snimka incidenta na društvenim mrežama, što jasno govori ko je politizovao slučaj. Da ste opozicija po ugledu na one u evropskim državama, znali biste značenje vladavine prava i poštovali institucije. Pošto niste, ubeđeni ste da vi treba da, umesto tužioca, dajete naloge policijskim službenicima i određujete tok istrage. Istina i sami znate da, dok vi skupljate rijaliti poene, isti ti policijski službenici, koje omalovažavate, rade svoj posao", dodaje Popović Ivković.

Ona poručuje Paroviću da ne menja teze.

"Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom na rasvetljavanju slučaja prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici radili sve vreme od dobijanja prijave. Identifikovali osumnjičene, uprkos nespremnosti žrtve da sarađuje čak i na temu lokacije gde se incident dogodio, ali i pribavili snimke koji dokazuju šta se dododilo. I nije policija počela da radi svoj posao tek nakon što ste vi Miroslave Paroviću, fascinirani rijaliti programima, došli u posed i pustili snimak, već tada ni policijski službenici, ni tužilaštvo, nisu više bili ti koji donose odluku da li je u interesu potrage za osumnjičenim i u interesu oštećenog obavestiti javnost. To da ste pomogli policiji time što vodite hajku na policijske službenike, uključujući i direktora policije koji skoro tri decenije radi u MUP-u, i tako što svesno iznosite neistine o njihovom radu, suvišno je i komentarisati. Jasno je svima da zapravo političarite i pokušavate da prikupite jeftine poene", zaključuje Popović Ivković.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...