raspisana međunarodna poternica

NOVI DETALJI U SLUČAJU BRUTALNOG PREBIJANJA U NS: Kontića terete za pokušaj ubistva

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv odbeglog Ivana Kontića (30) zbog sumnje da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije 28-godišnjeg mladića, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Druga dvojica osumnjičenih u tom slučaju, O. L. i L. V, uhapšeni su u nedelju i biće privedeni na saslušanje kod tužioca u zakonskom roku od 48 sati, rečeno je u novosadskom Višem tužilaštvu.

Jednom osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo učestvovanje u tuči, a drugom pomoć učiniocu nakon izvrsenog krivičnog dela, preciziraju u tužilaštvu.

Kontić je pod istragom zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

S obzirom da je u bekstvu, za njim je raspisana međunarodna poternica, saopštili su ranije danas zvaničnici MUP-a.

Novosadska policija je u subotu saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio obe podlaktice.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je krajem prošle sedmice na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi brutalno prebijanje mladića kojeg je nasilnik iz sve snage udarao pesnicama u glavu, a zatim mu lomio ruke dok je ovaj ležao onesvešćen.

Mediji pišu da je Kontić diplomirani je pravnik, sada pripravnik u advokatskoj kancelariji u Novom Sadu, kao i da je svojevremeno je bio reprezentativac Crne Gore u džudou.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja