Najnovije vesti

POČELO SUĐENJE ZA NAPAD NA ADVOKATA PETRONIJEVIĆA I SUDIJU PEKOVIĆA: Utvrditi punu istinu, da li postoje nalogodavci?
Foto: Dragana Udovičić, Espreso.rs

PRVI OSNOVNI SUD

POČELO SUĐENJE ZA NAPAD NA ADVOKATA PETRONIJEVIĆA I SUDIJU PEKOVIĆA: Utvrditi punu istinu, da li postoje nalogodavci?

Crna Hronika

Suđenje Urošu Anđelkoviću (40) i Nenadu Đorđeviću (41), koji su optuženi da su sredinom maja u bašti kafića u centru Beograda napali i pretukli advokata Gorana Petronijevića (60) i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića (70), juče su, prema nezvaničnim informacijama, u Prvom osnovnom sudu negirali izvršenje krivičnog dela.

Punomoćnici oštećenih pravnika predložili su, pored ostalog, da se izvrši veštačenje mobilnih telefona dvojice okrivljenih kako bi se utvrdila njihova komunikacija u poslednja 24 sata pre napada, odnosno s kojim su osobama bili u kontaktu.

- Naš interes je puna istina, da se utvrdi da li ovde postoje nalogodavci ovog napada i da se oni identifikuju - rekao je advokat Krsto Bobot, punomoćnik Gorana Petronijevića.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom predložilo je sudu da Anđelkovića i Đorđevića osudi na po godinu dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema advokatu i nekadašnjem sudiji Vrhovnog kasacionog suda i predsedniku Apelacionog suda u Novom Sadu.  

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Dragana Udovičić, espreso.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...