Najnovije vesti

ZAVRŠENA SEDNICA: Miroslav Mišković čeka odluku o presudi!
Foto: Dragana Udovičić

apelacioni sud

ZAVRŠENA SEDNICA: Miroslav Mišković čeka odluku o presudi!

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu završio je javnu sednicu, na kojoj su razmatrane žalbe na presudu kojom su na zatvorske kazne osuđeni vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, njegov sin Marko i ostali optuženi, i sada bi trebalo da donese konačnu odluku.

Mišković, kog je Specijalni sud 2019. osudio na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez, juče se obratio veću ovog suda.

- Dosad sam mislio da je u jednoj državi najvažnije kako funkcioniše privreda, jer od nje sve zavisi, a sada sam svestan da je najvažnije kako funkcioniše pravosuđe - rekao je navodno Miroslav Mišković tokom izlaganja žalbe na prvostepenu presudu.

foto: Zorana Jevtić

Istom presudom njegov sin Marko osuđen je na godinu dana kućnog zatvora zbog utaje poreza, a vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković na kaznu od četiri godine i tri meseca zatvora i novčanu kaznu od šest miliona dinara zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja odgovornog lica u Fabrici maziva (FAM) u Kruševcu. Apelacioni sud ranije je Miškovića i ostale pravosnažno oslobodio optužbi da su oštetili putarska preduzeća.  

(Kurir.rs/J. S. foto Dragana Udovičić, Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...