DVOJICA OSUMNJIČENIH U SLUČAJU KONTIĆ PUŠTENA IZ PRITVORA: Jedan od njih se ipak NEĆE braniti sa slobode! EVO I ZAŠTO
Foto: Printscreen

novosadsko tužilaštvo

DVOJICA OSUMNJIČENIH U SLUČAJU KONTIĆ PUŠTENA IZ PRITVORA: Jedan od njih se ipak NEĆE braniti sa slobode! EVO I ZAŠTO

Crna Hronika -

Ivanu Kontiću (30) je posle hapšenja u Podgorici određen ekstradicioni pritvor, a prema onome što je izjavio, saglasan je da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji, po čijoj poternici je i uhapšen.

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu kažu da će sve sprovesti po odredbama zaključenog Ugovora o izručenju između Srbije i Crne Gore, čije izmene od 2011. godine dozvoljavaju izručenje i svojih državljana i za, između ostalih teška krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina, što je ovde slučaj.

foto: Printscreen

- O izuzeću odlučuje Ministarstvo pravde Crne Gore, a nakon što nadležni sud Crne Gore ispita ispunjenost uslova za izručenje. Rok za izručenje ugovorom nije određen, ali koristi termin „što pre“ u odredbi kojom je regulisano postupanje Ministarstva pravde o donošenju odluke o izručenju - kažu u novosadskom VJT.

Osumnjičeni za učestvovanje u tuči, odnosno za pružanje pomoći osumnnjičenom Ivanu Kontiću (30), učionocu posle krivičnog dela, u slučaju prebijanja Miljana M. (28), O. L.i L. V. juče su posle isteka tridesetodnevnog pritvora pušteni na slobodu.

- Iako je pritvor ukinut obojici, O.L. se, ipak, neće braniti sa slobode, jer je odmah upućen na izdržavanje kazne po ranije izrečenoj presudi. On će jednogodišnju kaznu izdražavati u kućnim uslovima sa nanogicom uz elektronski nadzor - kaže njegov branioc, advokat Goran Karadarević.

Kako saznajemo, odluka o puštanju na slobodu je doneta, jer je reč o skraćenom istražnom postupku, i još nije podignuta optužnica, ali i zbog toga što su za krivična dela za koja se sumnjiče predviđena zatvorska kazna do tri godine.

Da podsetimo, O. .L. i L.V. uhapšeni su polovinom septembra i posle privođenja u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, obojici je određen pritvor.

Tada je već za Kontićem, koji je u nedelju uhapšen u Podgorici, bila raspisana Međunarodna poternica i za njim se tragalo, jer je osumnjičen da je brutalnim prebijanjem pokušao da ubije Miljana M.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track