KONTIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU! Lekić: Kada moj branjenik ispriča svoju verziju, ceo ovaj slučaj će izgledati mnogo drugačije
Foto: Printscreen, MUP Srbije

tereti se za pokušaj ubistva

KONTIĆ ŠOKIRAO NA SASLUŠANJU! Lekić: Kada moj branjenik ispriča svoju verziju, ceo ovaj slučaj će izgledati mnogo drugačije

Crna Hronika -

- Ne znam zašto mi se na teret stavlja pokušaj ubistva Miljana Mandića. Potukli smo se i on nakon tog sukoba uopšte nije imao povreda opasne po život. Zadobio je samo jednu ozbiljnu povredu i ništa više.

Ovo je pred Višim sudom u Podgorici izjavio Ivan Kontić (30), koji je u nedelju uhapšen u Crnoj Gori. Za njim je Srbija raspisala poternicu zbog sumnje da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno pretukao Miljana Mandićaa (28), a zatim mu onesvešćenom lomio obe ruke.

Nakon saslušanja Kontiću je sud odredio ekstradicioni pritvor od dva meseca. On se tereti za pokušaj ubistva, za šta je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

foto: Kurir

Damir Lekić, advokat Ivana Kontića, potvrdio je da njegovom klijentu nije jasno zašto mu se na teret stavlja pokušaj ubistva. Branio najmilije?! Rekao mi je da se ne slaže sa kvalifikacijom dela, jer smatra da to nije bio pokušaj ubistva. Ivan mi je rekao da oštećeni nije imao povreda opasne po život, već samo jednu tešku ozledu, rekao je Lekić i dodao:

- Ispričao mi je i da tog mladića nije napao iz obesti, već zato što mu je ugrozio porodicu. Na taj način Ivan je, kako je rekao, samo branio svoje najmilije. Budite ubeđeni da, kada moj branjenik pred sudom bude ispričao svoju verziju događaja, ceo ovaj slučaj će se gledati mnogo drugačije. Na pitanje zbog čega je Ivan Kontić pobegao nakon što se pojavio snimak na kom se vidi kako lomi ruke Miljanu Mandiću advokat Damir Lekić je naveo da situacija nije bila tako jednostavna kako se činilo na prvi pogled.

- Ivan je čekao da se malo smire strasti. Tome u prilog ide i to da je sad na saslušanju sudiji jasno poručio da hoće u Srbiju, i to što pre, jer želi da kaže šta se zaista dogodilo. Ivan je napomenuo da, ako mu ne bude određen ekstradicioni pritvor, istog trenutka će sam krenuti ka Novom Sadu.

- Inače, nije mu bilo prijatno kada je čitao one pretnje i uvrede na društvenim mrežama, rekao je advokat. Uhapšeni pomagači Podsetimo, crnogorska policija je u nedelju uhapsila Kontića, koji se krio u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.

Uhapšeni i pomagači

U trenutku hapšenja ovaj nasilnik je bio sam i nije očekivao da će mu naoružani specijalci upasti u štek stan.

Ivan Kontić javnosti postao poznat nakon što je sredinom septembra na društvenim mrežama objavljen video-snimak na kome se vidi kako on iz sve snage pesnicama u glavu udara Miljana Mandića, a zatim mu lomi ruke dok leži onesvešćen.

Kontić je posle toga pobegao, a policija je ubrzo uhapsila njegove pomagače Ivana L. (30) i Luku V. (38).

Pojedini mediji su preneli da je Kontić diplomirani pravnik i da je od januara bio pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu.

U trenutku napada bio je šef obezbeđenja jedne kockarnice u tom gradu, a ranije je bio reprezentativac Crne Gore u džudou.

Stefanović: Hvala kolegama iz Crne Gore

Ministar policije Nebojša Stefanović zahvalio je juče kolegama u Crnoj Gori na hapšenju osumnjičenog Ivana Kontića.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track