ŠOK! RASTA UNEO DROGU U ZATVOR: Stražari ga pretresli čim je stigao i našli mu KOKAIN!
Foto: Nebojša Mandić, Vladimir Šporčić

SKANDAL U CZ

ŠOK! RASTA UNEO DROGU U ZATVOR: Stražari ga pretresli čim je stigao i našli mu KOKAIN!

Crna Hronika -

Kod uhapšenog repera stražari tokom pretresa, koji je urađen čim je stigao u CZ, našli kesicu belog praha.

Zatvorski stražari pronašli su kod repera Stefana Ðurića Raste, koji je uhapšen 3. oktobra, kesicu kokaina, koju je sakrio u novčaniku!

Kako Kurir saznaje, reč je o maloj količini droge koju su stražari otkrili čim je doveden u Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Određen mu pritvor

- Posle saslušanja u Višem tužilaštvu, sud mu je odredio pritvor do 30 dana i on je prebačen u CZ. Kao i kod svih pritvorenika koji se dovode, na prijemnom odeljenju urađen je detaljan pretres repera. Na zaprepašćenje stražara, kesica sa belim prahom otkrivena je u njegovom novčaniku - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, o tome da reper, kom je prethodno u stanu pronađeno 600 grama skanka, poseduje još narkotika, odmah je obaveštena policija.

- Oduzeta mu je droga i on je smešten u grupnu ćeliju - dodaje sagovornik.

foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Rasta je prethodno na saslušanju priznao da redovno koristi marihuanu, ali je tvrdio da je ne prodaje, kako mu se stavlja na teret.

- Ja sam umetnik i već dugo koristim marihuanu, a i njen sam promoter i smatram da treba da se koristi kao lek. Nikada ranije kod sebe nisam posedovao ovoliku količinu marihuane, ali mi se jednostavno ukazala prilika da je nabavim, a zbog situacije s koronom želeo sam da se obezbedim - rekao je on navodno, tvrdeći da nikada nije koristio neku drugu vrstu droge.

Narkotici u mašini

Reper je u tužilaštvu navodno kazao i da je policajcima pokazao gde skriva drogu. Manja količina mu je bila u donjem vešu, a veća u veš-mašini. Međutim, policajcima tada nije rekao da kod sebe ima i kokain.

- Kad me je policija uhapsila, sarađivao sam. Odveo sam ih do stana u kojem neprijavljeno boravim i pokazao im mesto gde se ova droga nalazi. Nabavio sam je početkom septembra, nekih 700-800 grama. Nikome nisam davao na korišćenje. Radi svoje bezbednosti i bezbednosti svoje porodice, ne želim da otkrijem od koga sam kupio drogu. Ne sećam se tačno koliko sam je platio, ali bilo je to oko 2.000 evra.

Veštačenje

SUD I TUŽILAŠTVO OBAVEŠTENI O OTKRIĆU STRAŽARA

Kako Kurir nezvanično saznaje, kokain koji je pronađen kod Raste poslat je na veštačenje.

- Nadležni sud i tužilaštvo, koji već vode istragu protiv njega zbog sumnje da je trgovao drogom, obavešteni su da je kod njega pronađena mala količina bele praškaste materije za koju se veruje da je kokain - potvrdio je sagovornik Kurira.

Kurir.rs/Jelena Spasić/Foto: Nebojša Mandić, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja