ODLAZIŠ BEZ POZDRAVA, ČUVAJTE ANĐELI NAŠU PEPU: Beba preminula u vrtiću u Zemunu sahranjena u belom kovčegu
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

potresne reči porodice

ODLAZIŠ BEZ POZDRAVA, ČUVAJTE ANĐELI NAŠU PEPU: Beba preminula u vrtiću u Zemunu sahranjena u belom kovčegu

Crna Hronika -

Devojčica P. M. (1), koja je pre nekoliko dana preminula u vrtiću u Zemunu, sahranjena je danas na Novom Bežanisjkom groblju, a sahrani je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelja i poznanika porodice.

Beba je, koliko je poznato, preminula u snu od sindroma poznatog kao "smrt u kolevci". Porodica skrhana bolom nije želela da priča za medije, dok je vrtić u kom je dete preminulo zatvorila inspekcija jer su utvrđene brojne nepravilnosti u radu.

Devojčica, koju su iz milošte zvali Pepa, sahranjena je u belom kovčegu. Neutešni roditelji išli su kraj njega dok su se u rukama ljudi u povorci mogle videti i plišane igračke.

Belo cveće preovladavalo je u vencima koje su nosili svi koji su dosli da poslednji put pozdrave u snu preminulu devojčicu. Grobljem je zavladala tišina i mogli su se čuti samo teški uzdasi i plač najbližih.

- Svi dani biće dani bez tebe, na daleki put putuješ u drugi nebeski svet, odlaziš bez pozdrava. Zašto nam Bog uze našeg anđela? Zašto je Bože volja tvoja da dete roditelji prate u naručje tvoje? Nosićemo te u srcu, u oku, čuvaćemo tvoju majku, seku i tatu. Čuvajte anđeli našu Pepu. Pepa tuga za tobom je velika, Čika Jova Zmaj je tebi posvetio stihove svoje najtužnije pesme - rekao je jedan od članova porodice na sahrani.

(Kurir.rs/Blic/ FOTO: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja