OTKRIVEN IDENTITET 4 TELA IZ KONTEJNERA U PARAGVAJU: Evo ko su bili mladići i kako su preminuli PRONAĐEN I TAKSI RAČUN
Foto: AP/Jorge Saenz

podaci poslati Interpolu i Crvenom krstu

OTKRIVEN IDENTITET 4 TELA IZ KONTEJNERA U PARAGVAJU: Evo ko su bili mladići i kako su preminuli PRONAĐEN I TAKSI RAČUN

Crna Hronika -

Prvi dokumenti pronađeni u kontejneru u kojem je otkriveno, za sada, sedam leševa, a koji je iz Srbije sa đubrivom poslat u Paragvaj, omogućiće identifikaciju žrtava.

Prema pronađenim dokumentima, reč je o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, piše paragvajski portal abc.py.

Sudski lekar Pablo Lemir izjavio je da najmanje jedno telo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti.

foto: AP/Jorge Saenz

Trenutni podaci su poslati Interpolu i Crvenom krstu kako bi pokušali da pomognu u prikupljanju podataka i utvrđivanju okolnosti i činjenica.

Vlasti Paragvaja saopštile su juče da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čoveka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, prenosi Rojters.

Tela su otkrivena juče, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod, otvorili kontejner, kako prenose paragvajski mediji, zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz tereta, dodao je Saldivar.

On je dodao da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je reč o "slepim putnicima" Dodao je da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima i dodao da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

foto: AP/Jorge Saenz

"Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje", rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da su kod sebe imali kolačiće, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata.

Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.

"Sva tela su u fazi raspadanja. To su samo kosa i kosti", rekao je Saldivar.

On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja