Najnovije vesti

DETALJI SMRTI DEČAKA IZ NIŠA KOJI JE BEŽAO OD ČOVEKA I UMRO: Kardiolog Ristić objasnio šta se desilo nesrećnom detetu
Foto: Vladimir Šporčić

bežao od čoveka koji ga je jurio nožem

DETALJI SMRTI DEČAKA IZ NIŠA KOJI JE BEŽAO OD ČOVEKA I UMRO: Kardiolog Ristić objasnio šta se desilo nesrećnom detetu

Crna Hronika

Dečak Aleksandar Ć. (15) preminuo je od srčanog udara na raskrsnici ulica Koste Stamenkovića i Janka Veselinovića u Nišu, dok je oko 1.35 bežao od čoveka koji ga je iz čista mira jurio nožem.

Stručnjaci objašnjavaju da je strah samo doprineo da najverovatniji problem sa srcem, koji je tinejdžer imao, dovede do smrtnog ishoda.

"Strah je verovatno uticao na letalni ishod, ali obično tu treba da bude neki poremećaj odranije, u pogledu neke, možda, srčane mane koja se komplikovala ubrzanim srčanim pulsom. U strahu se puls uvećava i može da pređe i 200 otkucaja. Tada su neefikasne te srčane kontrakcije i srčani mišić nema dovoljno kiseonika. Dolazi do srčanog zastoja i, nažalost, smrtnog ishoda. Strah sam po sebi takođe može da izazove smrt, ali iz mog iskustva se pokazalo da je uzrok uvek neka srčana slabost", kaže profesor dr Miljko Ristić, čuveni srpski kardiohirurg.

Nesrećni dečak kobne večeri išao je Ulicom Hajduk Stanka sa drugom i drugaricom istih godina, a onda su naišli na nasilnika. Taj muškarac je na ulici jeo i nešto im dobacio. Aleksandar je prvo prošao pored njega, da bi se odmah zatim vratio, misleći da mu se čovek obratio. Međutim, taj muškarac je izvadio nož. Troje tinejdžera je počelo da beži, ali je Aleksandar ubrzo pao i, nažalost, preminuo.

Drugi prolaznici su priskočili u pomoć, kao i lekari Hitne pomoći koji su stigli za pet minuta, ali Aleksandru nije bilo pomoći.

Zorka Stojanović, baka devojčice koja je te večeri bila sa Aleksandrom, kaže da su je usred noći probudili policajci koji su tražili devojčicu.

"Umalo se nisam srušila kada sam ih videla na vratima, mislila sam da se nešto desilo mom detetu, ali su me policajci uveravali da je s njom sve u redu. Tek ujutru sam saznala da je zapravo njen drug umro", ispričala je ona.

Juče su se dečakovi prijatelji na društvenim mrežama masovno opraštali od njega tužnim porukama. Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju, nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti mladog Nišlije.

Kurir.rs/Srpski telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...