dan posle drame na dorćolu

JU DRAGICE, TEBI NEKI DIM NA TERASI, NEŠTO GORI Komšinica devojke spasene iz požara na Dorćolu ispričala kako je to bilo KURIR TV

Crna Hronika -

BEOGRAD - Komšinica Dragica, stanarka zgrade u Visokog Stevana na Dorćolu u kojoj je juče vatra progutala stan - iz kog je neverovatnom hrabrošću petorice molera u dramatičnom spasavanju preko terase izučena devojka Minja - ispričala je danas šta se sve juče izdešavalo.

Ona je rekla da je sedela baš na istom mestu na kom sedi i danas i da joj je tu na kafi bila komšinica.

- Ju tebi neki dim na terasi, nešto gori - rekla joj je komšinica posle čega je Dragica videla da joj u kuću ulazi dim.

- Izađemo mi na terasu vidimo dolazi sa prednje strane, nagnem se i vidim njima kuhinja kod mog prozora, izlazi dim ispod roletne, stavim tamo uvo da čujem ima li nekog - nema... Lupaj, lupaj dozivamo, nema nikog, neko viče ima nekog tamo u stanu... Pa razvalite vrata al ne može blindirana vrata - priča Dragica dodajući onda da su Pavle i momci otišli gore, dole, pokušali odozdo odozgo i ne može. Onda su na kraju, vidim na slikama, otišli gore.

- Da znate s kakvim su žarom oni dotrčali za dve sekunde, stvorili su se... leteli... - rekla je Dragica opisujući dolazak molera Pavla i njegovih kolega dodajući da to vraća veru u ljude.

Na pitanje zna li spasenu devojku, Dragica kaže da je ne poznaje i da porodica čiji je stan izgoreo tu odskora živi - možda godinu dana, a otkad je ova korona...

(Kurir.rs/J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track