DOŠLI SA JUGA SRBIJE I ZAVLADALI BEOGRADOM: Legija za vođu Zemunskog klana rekao da je ĐAVO, njega se plašili više od bilo koga!
Foto: printscreen

DOŠLI SA JUGA SRBIJE I ZAVLADALI BEOGRADOM: Legija za vođu Zemunskog klana rekao da je ĐAVO, njega se plašili više od bilo koga!

Crna Hronika -

Jedan on klanova srpske mafije u našoj prestonici jeste Zemunski klan. Svoj naziv je dobio po tome što je njegovo sedište u Zemunu, jednoj od beogradskih opština.

Zemunski klan je svoj vrhunac doživeo od 2000. do 2003. godine, kada je bio jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u jugoistočnoj Evropi. Osnivački koji su stvorili ovaj zloglasni klan zapravo nisu bili Zemunci.

Najbolji prijatelji i kumovi Mile Luković i Dušan Spasojević su zapravo došli uz planinskih sela sa juga Srbije i zavladali Beogradom. Iza njihovih leđa, nazivani su Bugarašima i zezali ih da govore "gu-gi-gu".

Dušana Spasojevića su još nazivali i "Šiptar", a njega su se plašili više od bilo koga.

Kako je Kristijan jednom ispričao, Legija lično mu je rekao da je Spasojević bio pravi đavo.

Dušan je vladao najbolje organizovanom kriminalnom grupom na Balkanu, a njegova deska ruka mu je bio kum i najbolji prijatelj Mile, koga je i doveo u Beograd.

Svaka likvidacija koju je Zemunski klan organizovao, Dušan Spasojević je kao mozak organizacije razrađivao planove do detalja, dok su Mile i Sretko Kalinić bili ti koji su bili glavni za slanje ljudi u "Kanadu".

Kurir.rs/Espreso

Foto prinscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja