OSUĐENI PLJAČKAŠI GROBA: Iskopali telo učiteljice Dragice zbog nakita, lobanju bacili, radniku pozlilo kad je zatekao JEZIVU SCENU
Foto: Ana Paunković

epilog bizarnog slučaja

OSUĐENI PLJAČKAŠI GROBA: Iskopali telo učiteljice Dragice zbog nakita, lobanju bacili, radniku pozlilo kad je zatekao JEZIVU SCENU

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Osnovnog suda u Staroj Pazovi kojom su Srđan Škrbić (43) iz Starih Banovaca i Miroslav Kosić (40) iz Žablja osuđeni na po tri godine zatvora zbog skrnavljenja i pljačke groba učiteljice Dragice Krstić iz Starih Banovaca.

Njih dvojica su poslati na izdržavanje zatvorske kazne.

Škrbić i Kosić su bili osumnjičeni da su početkom decembra prošle godine pomerili betonsku grobnu ploču, a zatim izvukli iz sanduka posmrtne ostatke učiteljice, kako bi sa posmrtnih ostataka uzeli zlatan nakit sa kojim je bila sahranjena.

Iako su negirali krivično delo tokom sudskog procesa utvrđena je njihova krivica.

Dokazi koji su izneti na sudu potvrdili su da njih dvojica stoje iza jezivog zločina o kojem se još priča u Starim Banovcima, a koji je otkrio radnik JP "Čistoća" koji je tog jutra došao da počisti stazu na groblju. Raskopan grob i lobanja koja je stojala na nadgobnom spomeniku potresla je radnika koji je morao da zatraži lekarsku pomoć.

U prvi mah su policija i meštani pomislili da je u pitanju sektaški obred, ali da će nekome pasti na pamet da krade zlatni nakit iz sanduka sahranjenog pokojnika, niko nije očekivao. Kad je utvrđeno da u sanduku nedostaje zlatni nakit policija je odmah istragu usmerila na krađu i za nekoliko dana uhapsila počinioce.

Srđan Škrbić, koji je već robijao zbog krađa, nepunih mesec dana pre ovog krivičnog dela izašao je iza zidina KPZ u Sremskoj Mitrovici. Pretpostavka je da je tamo i upoznao Kosića sa kojim je oskrnavio i opljačkao grob učiteljice.

- Miroslav je došao kod njega u Stare Banovce, a onda su razmišljali kako da dođu do novca. U jednom trenutku Srđan se setio kako je pre 25 godina Dragica sahranjena sa zlatnim nakitom i predložio jezivu ideju - rekao je izvor iz istrage.

Pokradeno zlato su navodno odmah prodali za 400 evra.

(Kurir.rs/Novosti/Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track