NOVOBEOGRADSKI TROUGAO SMRTI: 3 brutalne likvidacije i pokušaj ubistva u poslednja 3 meseca! KAO NA DIVLJEM ZAPADU
Foto: Privatna arhiva, Printscreen, Shutterstock

strašno

NOVOBEOGRADSKI TROUGAO SMRTI: 3 brutalne likvidacije i pokušaj ubistva u poslednja 3 meseca! KAO NA DIVLJEM ZAPADU

Crna Hronika -

Za samo mesec dana na Novom Beogradu na tri adrese dogodile su se sačekuše u kojima su stradali sumnjivi tipovi beogradskog asfalta.

Naime, Ubistvo Bojana Mirković treća je sačekuša koja se dogodila na Novom Beogradu u poslednjih mesec dana.

U pucnjavi u Ulici Đorđa Stanojevića u Novom Beogradu juče je ubijen Bojan Mirković. Prema nezvaničnim informacijama, egzekutor je Bojana čekao u garaži. Kada se on pojavio i izašao iz vozila, napadač je krenuo na njega. Iako je pokušao da se spase, Bojan je upucan kod lifta i na mestu je ostao mrtav.

Prema navodima medija sigurnosne kamere na zgradi su snimile jeziv zločin, ali se lice ubice koji je trotinetom došao na "zadatak", ne vidi jer je bio maskiran. Inače, žrtvu mediji dovode u vezu i sa nedavno ubijenim Aleksandrom Šarcem koji je navodno bio član međunarodne pljačkaške bande “Pink panteri”, ali i sa škaljarskim klanom.

foto: Nemanja Nikolić

Šarac likvidiran u garaži tržnog centra

Prvi na listi ubijenih u sačekušama na Novom Beogradu je Aleksandar Šarac, bivši član grupe Pink Panter koji je već tri puta ranije bio na meti ubica, upucan u garaži tržnog centra "Ušće", 17. oktobra. Napadač je Šarcu prišao s leđa i ispalio mu dva metka u potiljak iz pištolja brauning, kalibra 7,65 milimetra, znajući da žrtva uvek nosi pancir.

Posle napada skinuo je crvenu jaknu u kojoj su ga kamere snimile, i obukao plavu da bi zavarao trag, ali mu to nije pomoglo, policija je uspela da ga identifikuje na osnovu otisaka na pištolju koji mu je ispao tokom bekstva i došla do saznanja da se radi o Lazaru Iliću koji se već nalazi u policijskoj evidenciji.

Aleksandar Šarac je nakon devetodnevne borbe za život izgubio bitku, dok se za egzekutorom Ilićem i dalje traga. Dve nedelje kasnije, 3. novembra, ispred svoje zgrade na Novom Beogradu teško je ranjen bivši vođa Partizana Nenad Alajbegović Alibeg.

Alibeg preživeo još jedan napad

foto: Privatna arhiva

Napad na Alibega do tančine je isplaniran, a stručnjaci kažu da se u ovom slučaju ne radi o običnoj opomeni, već o pokušaju da se Alibeg "smakne", jer je ovo već treći napad na njega za samo godinu dana.

Pucnjava se desila u Ulici Džona Kenedija. Napadač s kačketom na glavi čekao je Alajbegovića u mraku, sakriven iza kioska brze hrane. Nađeno je šest čaura, a sumnja se da je ispaljeno i više. Osim rana na grudima, navijač ima i povrede po butinama.

Ono što otežava policiji posao, jeste Alibegova nesaradnja. Naime, kad god bi se desio napad na njega, nikada nije želeo da kaže ko je pucač, iako je svaki put video njegovo lice, jer je svaki put napadnut iz neposredne blizine.

Nakon, pokušaja ubistva i nanetih povreda, Alibegovo zdravstveno stanje je prilično loše, a policija je u munjevitoj akciji u šteku na Zlatiboru uhapsila dvojicu za koje se sumnja da su izvršili napad.

Stojanović raznet u automobilu

Strahinja Stojanović ubijen je u bombaškomj napadu 13. septebra, kada je ispod njegovog BMW-a podmetnuta eksplozivna naprava.

foto: Tamara Trajković, Instagram Printscreen

U eksploziji koja se tada dogodila u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu u kojoj je ubijen Strahinja, povređena je njegova devojka, Kolumbijka Sonja S.G. (45).

Istraga je utvrdila da je ispod džipa BMW X5 bilo između 1 i 1.5 kilograma eksploziva Pentrit. Bio je postavljen ispod vozačevog sedišta. Ubica Strahinje Stojanovića znao je i kako da pojača razorno dejstvo bombe stavljanjem matica.

S druge strane, čini mi se da je zatajila logistika neophodna u ovakvom ubistvu, pa je policija ubrzo došla do saznanja da je Milivoje Lovrenović (50) pokušao da ubije Stojanovića. Za njim je raspisana poternica i danas se nalazi u bekstvu.

Inače, Stojanović je preživeo bombaški napad, 2018. godine i tada je dovođen u vezu s likvidacijom advokata Luke Bojovića Dragoslavom Mišom Ognjanovićem, a povezuju ga i sa trgovinom narkotika.

I Stanimirović ubijen u Belvilu

Osim njih, Aleksandar Stanimirović, privatni preduzetnik ubijen je u avgustu 2016. godine ispred kafića u Belvilu. Prema nezvaničnim informacijama, napadač je u žrtvu ispalio osam metaka, pre nego što ga je "overio". Raspored čaura zatečenih oko džipa i ubijenog, ukazuje na to da je na Stamenkovića čim je izašao iz svog vozila ispaljeno četiri metka, potom dok je bežao iza kola tri, i ispred "Berlin bara" još četiri metka.

Napadač je pobegao sa saučesnikom na motoru, a vozilo je kasnije pronađeno zapaljeno u Topčiderskoj šumi. Stamenković je policiji poznat odranije po podužem krivičnom dosijeu. Hapšen je zbog trgovine narkoticima i nanošenja teških telesnih povreda. Policija pretpostavlja da je ubijen u narko-obračunu.

Kurir.rs/Espreso

Foto Privatna arhiva, Printscreen, Shutterstoc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track