Najnovije vesti

NASILNIK IZ NOVOG SADA SE NEĆE ŽALITI SUDU: Ivan Kontić želi što pre da bude izručen Srbiji
Foto: Screenshot, privatna arhiva

ROK MU ISTIČE U PONEDELJAK

NASILNIK IZ NOVOG SADA SE NEĆE ŽALITI SUDU: Ivan Kontić želi što pre da bude izručen Srbiji

Crna Hronika

Odbrana Ivana Kontića (30) neće se žaliti na rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje iz Crne Gore Srbiji, koja ga traži zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Kontićev branilac, advokat iz Podgorice Damir Lekić, rekao je Tanjugu da, iako lično smatra da bi trebalo, neće ulagati žalbu na sudsku odluku, jer Kontić želi da što pre bude izručen Srbiji i objasni šta se stvarno dogodilo u Novom Sadu, a ne ono što su pojedini mediji prenosili.

Rok za žalbu ističe u ponedeljak, pa će nakon toga sud spise predmeta uputiti Ministru pravde Crne Gore koji treba da da saglasnost za izručenje, napomenuo je Lekić.

Nakon toga očekuje se da srpski organi gonjenja iz Podgorice preuzmu Kontića i smeste ga u pritvor u Novom Sadu, gde se u Višem javnom tužilaštvu vodi postupak protiv njega.

Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja, a potom je Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izrucenje.

On je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom oktobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio "obe podlaktice".

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...