MLADIĆ PREMINUO U STANU U KOTEŽU, POZNANICI TELO OSTAVILI ISPRED ZGRADE: Za ovo ipak neće odgovarati, i to nije jedini slučaj
Foto: Kurir Televizija

MLADIĆ PREMINUO U STANU U KOTEŽU, POZNANICI TELO OSTAVILI ISPRED ZGRADE: Za ovo ipak neće odgovarati, i to nije jedini slučaj

Crna Hronika -

Telo nepoznatog muškarca ostavljeno je pre nekoliko dana ispred zgrade u Kotežu od strane dvojice muškaraca sa kojima je preminuli te večeri bio u stanu.

Prema nezvaničnim informacijama, dve osobe su saslušane povodom ovog slučaja, dok je telo preminulog poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Pretpostavlja se da je on preminuo od posledica konzumiranja narkotika, a da je veče pred smrt bio sa dvojicom koji su ga izneli ispred zgrade, u stanu jednog od njih.

Telo preminulog poslato je na obdukciju kako bi se utvrdilo tačan uzrok smrti, a ukoliko se utvrdi da je nastradao nasilnom smrću, počinioci će krivično odgovarati. Za sada međutim nema naznake da je nepoznati muškarac ubijen. Međutim, iako su pokušali da se otarase tela, mladići za to neće odgovarati?!

Nadzorne kamere snimile su celokupan događaj i uz pomoć snimka razotkriveno je šta se dogodilo, a kasnije je jedan od počinilaca priznao policajcima sve.

Nema kazne za nepostupanje sa lešom

Kako je objasnio beogradski advokat, u našem Krivičnom zakoniku ne postoji član po kojem bi osobe koje su pokušale da se otarase tela (gde smrt nije nastupila nasilno) mogle pravno da odgovaraju.

- Po našem zakonodavstvu ne postoji neki poseban član za nepostupanje sa lešom, tako da te osobe budu samo saslušane. Mogu da odgovaraju tek kada se utvrdi da su oni odgovorni za smrt koja je nastupila - objasnio je beogradski advokat.

On, međutim dodaje da bi mladići koji su izneli telo na ulicu možda odgovarati po članu 247 Krivičnog zakona.

- Ko navodi drugog na uživanje opojne droge ili mu daje opojnu drogu da je uživa on ili drugo lice ili stavi na raspolaganje prostorije radi uživanja opojne droge ili na drugi način omogućuje drugom da uživa opojnu drogu, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina - navodi se u Zakonu.

Takođe, ukoliko se usled izvršenja ovog dela, desi da osoba premine (a konzumirala je narkotike), učinilac će se kazniti zatvorom od 3 do 15 godina.

foto: Kurir Televizija

Međutim, ovo nije prvi put da ljudi pokušavaju da se liše tela preminulog, iako mu oni nisu naudili, a smrt je nastupila prirodnim putem, ili predoziranjem narkoticima.

Telo devojke sakrili u kauč, pa ga izneli iz stana

Telo Milice Stanojević (28) pronađeno je prošle godine u oktobru mesecu u gepeku automobila Nikole K. (30), mladića u čijem stanu je devojka nekoliko dana ranije preminula, najverovatnije od predoziranja narkoticima.

Naime, Nikola K. je danima krio da u stanu čuva telo preminule devojke, a u tome su mu pomogli i njegova tri druga, Miloš G, Dušan D. i Ivan V. Oni su zajedno sa njim pokušali i pomogli mu da se otarasi tela nesrećne devojke.

Epilog ove priče, jeste da je Milica bila u stanu sa Nikolom K. i da su oni zajedno konzumirali narkotike. Međutim, devojka se predozirala i preminula, a njen prijatelj nakon toga nije pozvao ni Hitnu pomoć, ni policiju, već je njeno telo danima držao u stanu koji je izjamljivao u ovoj zgradi.

Nekoliko dana kasnije Nikola je pozvao prijatelje kako bi svi zajedno telo devojke smešteno u fioci kreveta počeli da spuštaju sa šestog sprata. U tom bizarnom pokušaju sakrivanja zločina ostavili su tragove - mrlje krvi kraj lifta kojim su pokušali da transportuju krevet. Stigli su do drugog sprata, gde su se, pretpostavlja se, umorili, i pokušali da telo devojke snesu bez kreveta. Komšije su ih primetile i pozvale policiju, a oni su uhapšeni pre nego što su se vozilom u čijem gepeku se nalazilo telo Milice Stanković, udaljili.

Zakopao mrtvu majku u garaži

Slobodan Perišić (53) iz Beograda u svojoj garaži u Domentijanovoj ulici na Dedinju sahranio je majku Stevanu (83), koja je preminula prirodnom smrću 13 dana pre toga i to da bi podizao njenu penziju, što je on kasnije i priznao.

Policiju je o neuobičajenoj sahrani obavestila Slobodanova bivša supruga, koja je došla u policijsku stanicu i ispričala da je videla Slobodana kako u garaži kopa rupu.

- Patrola je došla u dom Slobodana R. Otvorio je, a na pitanje gde mu je majka, odgovorio je da je umrla. Policajci su ga tada upitali gde je sahranjena, a on je samo kratko rekao "pa u garaži", što je pripadnike MUP-a, blago rečeno, šokiralo - rekao je ranije sagovornik.

foto: Sonja Spasić

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je početkom ove godine krivičnu prijavu protiv Perišića, koji je priveden prošle godine. Njemu su se na teret stavljali nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica. Tužilaštvo je nakon istrage ustanovilo da ne postoje obeležja nijednog krivičnog dela, za koje se goni po službenoj dužnosti. Protiv Perišića je zbog toga pokrenut prekršajni postupak.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track