TUŽILAŠTVO NALOŽILO OBDUKCIJU: Ispituju se smrti dvojice zatvorenika u KPD Niš
Foto: Printscreen/ Youtube

Više javno tužilaštvo ispituje dve smrti

TUŽILAŠTVO NALOŽILO OBDUKCIJU: Ispituju se smrti dvojice zatvorenika u KPD Niš

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo naložilo je obdukciju dvojice zatvorenika Kazneno popravnog doma u Nišu kako bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je došlo do njihove smrti. Obe smrti su se zbile u novembru mesecu.

Osuđenik G.R. se žalio na bolove te je prevezen u Klinički centar gde je preminuo a M.Ć. je izdahnuo usled navodnih povreda zadobijenih u zatvoru.

- Zbog smrti R. G. i M. Ć, formirani su predmeti gde je naložena obdukcija tela obojice pritvorenika. Policiji su podneti zahtevi u kojima se traže obaveštenja nakon preispitivanja ovih slučajeva – rekao je za “Kurir” portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su naveli medijima da nikakve prekomerne upotrebe sile nije bilo kao i da G.R. nije učestvovao u tuči od koje je preminuo već da je dugo bolovao od bolesti koju ne smeju da objave u javnosti zbog zaštite podataka ličnosti. Što se tiče M.Ć. navedeno je da je dobio dva udarca u leđa gumenim pendrekom jer je kao prekršajno osuđeno lice nasrtao šipkom na osuđenike i stražare nakon čega je vezan lancima.

Nakon istrage policije o ove dve smrti u novembru mesecu više će se znati.

Kurir.rs/ M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track