ALBANAC PREKO SRBIJE HTEO DA ŠVERCUJE ZLATO: Carinici na Horgošu mu pronašli nakit, a evo kako su ga provalili (FOTO)
Foto: Carina

JOŠ JEDNA USPEŠNA AKCIJA

ALBANAC PREKO SRBIJE HTEO DA ŠVERCUJE ZLATO: Carinici na Horgošu mu pronašli nakit, a evo kako su ga provalili (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su juče u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Horgoš sprečili krijumčarenje više od 200 grama zlatnog nakita uvijenog u maramu i skrivenog u prtljag.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus koji je na relaciji Priština - Nemačka prevozio 17 putnika.

Na postavljeno pitanje šta imaju da prijave za carinsku kontrolu, vozač je u sopstveno i ime svih putnika odgovorio da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga.

Carinici su potom odlučili da detaljnije pregledaju prtljag putnika, pa su ubrzo u koferu 30-godišnjeg državljanina Srbije albanske nacionalnosti pronašli zlatni nakit umotan u maramu.

foto: Carina

Kada su odvili maramu koja se nalazila među njegovim stvarima, pred službenicima se ukazalo nekoliko masivnih komada zlatnog nakita i to: ogrlica sa 11 dukata, dve ogrlice bez dukata, četiri narukvice, dva para minđuša i jedan prsten.

U prisustvu putnika, nakit je izmeren, te je utvrđeno da se radi o 230 grama zlatnog nakita koji je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja