UŽASNA TRAGEDIJA! DEČAK (14) STRADAO DOK SE KUPAO Otac: Pronašao sam sina bez svesti u kadi, nije mu bilo spasa!
Foto: S.U.

NASTRADAO

UŽASNA TRAGEDIJA! DEČAK (14) STRADAO DOK SE KUPAO Otac: Pronašao sam sina bez svesti u kadi, nije mu bilo spasa!

Crna Hronika -

M. T . (14) iz Mokrina preminuo dok se kupao, sumnja se da se dečak, koji nije imao povrede po telu, otrovao gasom

Dečak M. T. (14) iz Mokrina pronađen je u subotu uveče pronađen mrtav u kadi punoj vode u kupatilu porodične kuće. Iako je ekipa Hitne pomoći pokušala da ga reanimira više od sat vremena, dečaku nije bilo spasa. Istraga će utvrditi šta je uzrok tragedije, a sumnja se da se dečak otrovao isparenjima iz gasnog bojlera.

Reanimacija

Otac Slavko Tucakov kaže za Kurir da je njegov sin kobne večeri u kupatilo otišao oko 20.15 i da je inače voleo dugo da se kupa.

- Ranije sam prilegao jer smo tog jutra imali svinjokolj. Onako, još promrzlog iz sna, probudio me je stariji sin Branislav. Bilo mu je čudno što mlađi brat ne odgovara iz kupatila na njegove pozive. Ispred vrata kupatila opominjao je mlađeg brata da će uskoro početi prenos rukometne utakmice, ali se niko nije javljao. Stariji sin me je probudio nešto pre 21 sat i rekao da se nešto čudno dešava. Usledio je šok... U kupatilu sam zatekao strašan prizor. Sin je bio potopljen u kadi punoj vode. Šta da vam pričam... Izvadio sam ga iz kade i pokušao da oživim veštačkim disanjem. Pozvali smo Hitnu pomoć. Došli su za petnaestak minuta. Reanimirali su ga dugo, sat vremena, ali bezuspešno - ispričao je Tucakov i dodao:

- Ovo je nezamisliva tragedija. Ne daj bože nikome.

On kaže da ne zna šta je uzrok nesreće.

foto: S.U.

Voleo je sport

- Naš gasni bojler ima petnaestak, možda i 20 godina. Dimnjak nam je u dobrom stanju. Ne znam, da nije možda vetar, koji je jako duvao, vratio ugljen-monoksid? Dugo se kupao. Vrela voda, para... Ne znam... - ispričao je unesrećeni otac, pokazujući koš iznad garaže:

- Često je ovde igrao basket. Voleo je sport, a tenis trenirao u lokalnom seoskom klubu. Bio je atleta, a po konstituciji izgledao kao da je nekoliko godina stariji - govorio je Tucakov jedva suzdržavajući suze.

Dok su prijatelji i Slavkove kolege sa posla pristizali da njemu i supruzi Bosiljki i njihovom starijem sinu izjave saučešće, jedna komšinica potvrdila nam je da je M. T. bio dečak i sportista za primer:

- Kad nije bio u školi ili trenirao tenis, ovde je igrao košarku. Bio je učenik završnog razreda OŠ „Vasa Stajić“, a 14. rođendan proslavio je 27. oktobra - rekla je ona.

Kako saznajemo, na telu dečaka nema povreda, a posle uviđaja telo je poslato na obdukciju u Novi Sad.

Komšinica

Slavko povređen u eksploziji gasa

Komšinica unesrećene porodice ispričala je da je dečakov otac Slavko Tucakov sredinom septembra prošle godine povređen na poslu u eksploziji gasa u Novim Kozarcima kod Kikinde. Slavko i još jedan mladić iz Kikinde tada su povređeni u nesreći prilikom radova na mreži:

- Slavko je zadobio opekotine prvog i drugog stepena u predelu lica, ruku i nogu - prisetila se ona. Do curenja i eksplozije gasa tada je došlo prilikom izvođenja radova na gasnoj mreži u ulici Sutjeska.

Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track