STRAVIČNA SAČEKUŠA U ŠUMI ZBOG TARTUFA: Braća ubila braću zbog svađe oko skupocenih gljiva!
Foto: Privatna Arhiva

UŽASNA TRAGEDIJA KOD SREMSKE MITROVICE!

STRAVIČNA SAČEKUŠA U ŠUMI ZBOG TARTUFA: Braća ubila braću zbog svađe oko skupocenih gljiva!

Crna Hronika -

Dejan Erić i njegov brat Nebojša uhapšeni zbog sumnje da su upucali Predraga i Stanislava Jeličića u Jarku kod Sremske Mitrovice

Braća Predrag (43) i Stanislav Jeličić (37) iz Futoga ubijeni su iz pištolja nakon svađe sa braćom Dejanom (38) i Nebojšom Erić (36) zbog spora oko skupocenih i retkih gljiva tartufa! Zločin je navodno počinio Dejan Erić, koji je policiji rekao da je on pucao u Jeličiće.

Ubistvo se dogodio juče oko 8.30 sati u šumi u mestu Jarak kod Sremske Mitrovice, a nakon zločina braća Erić su privedena u policiju.

Netrpeljivost

- Braća Jeličić radila su sa turtufima oko 15 godina. Ovo je veoma unosan posao, jer kilogram na tržištu iznosi i od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra. Ova braća su zakupila državnu šumu i imaju nekih deset parcela, manje-više cela šuma je njihova - kaže prijatelj ubijenih i dodaje:

- Erići imaju samo jednu njivu od 10 ari, i to na kraju šume. Sukob između njih datira već pet godina. Erići su bili ljubomorni na njihov biznis i želeli su da preotmu teritoriju. Inače, ta braća su ih čekala još od subote u toj šumi! Prema njegovim rečima, reč je o sačekuši koju su braća Erić pripremala za Jeličiće.

- Meštani Jarka su opominjali u subotu ceo dan braću Jeličić da ne idu u šumu jer ih ovi čekaju. Međutim, oni nisu hteli da poslušaju, ipak je to njihovo. Braća Jeličić su u nedelju ujutru otišla i pored svih pretnji. Rasporedili su se i krenuli u berbu tartufa. Stanislav je otišao na levu stranu šume, a Predrag na desnu stranu - kaže prijatelj i dodaje:

- Oni su kod sebe imali samo lopatice za kopanje tartufa, nikakve sekire nisu bile sa njima, kao što su preneli neki mediji. Braća Erić su ih čekala i prvo su ubili Stanislava. Predrag, kad je čuo pucanj, odmah je dotrčao na tu stranu gde je Stanislav i video ga kako leži u lokvi krvi.

Pretpostavlja se da je tada Predrag uzeo lopaticu za kopanje i nasrnuo na braću Erić.

foto: Kurir

Ko je pucao

- Predrag je bio izrevoltiran kad je video da mu je brat mrtav. Udario je lopatom Dejana po nosu, a Nebojšu po glavi, i onda je navodno Dejan zapucao i ubio i njega - kaže izvor i dodaje:

- Dejan je navodno priznao da je on ubio braću. Međutim, policija će tokom istrage, koja je u toku, parafinskom rukavicom utvrditi ko je od njih dvojice zaista pucao iz pištolja, koji je imao u nelegalnom posedu. Nakon ubistva, Dejan je navodno pozvao Hitnu pomoć i policiju.

S druge strane, porodica Erić ima drugu verziju priče.

- Kobnog jutra Dejan i Nebojša su došli kolima u šumu kako bi brali tartufe. Međutim, tada su ih napali Predrag i Stanislav lopatama. Udarili su Dejana u nos, a Nebojšu po glavi i tada je Dejan izvadio pištolj i pucao na njih - kaže rođak i dodaje:

- Pre nekoliko dana je isto bio problem sa braćom iz Futoga. Oca braće Erića i Dejanovog sina Jeličići su oterali iz šume, da je dete od 12 godina plakalo.

foto: Kurir

Porodica Erić

Obojica su povređena

Inače, kako saznajemo od rođaka braće Erić, šuma nije u njihovom posedu, već u državnom. - Ne znam šta se desilo. Dejanu je povređen nos, dok je Nebojša u bolnicu primljen sa povredama glave. Dejan i Nebojša su očevi maloletne dece. Dejan ima ćerku i sina, isto tako i Nebojša. Dejan ovde živi sa ocem, dok je Nebojša u Sremskoj Mitrovici sa porodicom i radi kao vodoinstalater. Otac je otišao do bolnice da proveri u kakvom su stanju i da sazna šta se tačno desilo - rekla je rođaka Erića.

Neverovatno

Celo selo zaluđeno tartufima

Meštani Jarka kažu da celo selo radi sa tartufima. - Svi bi da zarade velike pare, ali ne ide to baš tako lako. Potrebni su vam prvo dobri psi, a upravo su ubijeni Jeličići imali najbolje pse za tartufe u državi. Potrebna vam je i zemlja, a Jeličići su i to imali - kažu meštani i dodaju: - Erići su dobri ljudi i strašna tragedija je ovo što se dogodilo, ne znam kako će oni ovo da prežive. Takođe, Jeličići su se ponekad nabusito ponašali, hteli su da sve bude njihovo.

Cena 2.000 evra

Psi tragači najcenjeniji

Tartufi imaju veoma karakterističan miris, koji prirodno privlači svinje, dok psi moraju da prođu posebnu dresuru da bi mogli lakše da ih pronađu u prirodi. - Psi tragači za tartufima su izuzetno skupi. Cena šteneta košta od 250 evra, dok je cena izdresiranog dostigla i 2.000 evra - kaže naš izvor.

Najskuplje gljive na svetu

Kilogram tartufa 5.000 €

Tartufi su najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu. Pored izuzetnog ukusa, čuveni su i po svojim lekovitim svojstvima. Od davnina je poznato da ovaj skupoceni delikates predstavlja prirodni lek za potenciju i vitalnost celog organizma. Ove gljive rastu ispod zemlje, i to samo u određenim područjima. Vrednost od prosečnih 100 evra za kilogram u Srbiji, u Italiji, recimo, dostigne i 5.000 evra.

B. Travica - J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja