STRAHOVITA EKSPLOZIJA U UŽICU RAZORILA DVA STANA! Stanari: Kao da je na nas pao avion!
Foto: Z.Š.

četvoro stanara povređeno

STRAHOVITA EKSPLOZIJA U UŽICU RAZORILA DVA STANA! Stanari: Kao da je na nas pao avion!

Crna Hronika -

Četvoro ljudi povređeno u Užicu posle strahovite detonacije

Tek u nedelju ujutru, kad se razdanilo, postale su vidljive razmere strahovite eksplozije u užičkom naselju Krčagovo, koja je u subotu oko 18 sati uveče razorila dva stana, a četvoro stanara je povređeno. Jedna žena je zbog teških povreda u subotu uveče transportovana u Beograd.

Stan u kome se dogodila eksplozija juče je izgledao kao da je u njega pala avionska bomba ili granata većeg kalibra. Od stana, u stvari, nije ostalo bukvalno ništa, čak je otpao i maleter sa zidova, a sav nameštaj, sve unutra je uništeno. U hodniku ispred pao je plafon.

Bojler čitav

Jedan od stanara juče je svedočio da je u trenutku eksplozije imao osećaj kao da je na zgradu pao avion.

- Kada sam posle prvog šoka izleteo iz stana, u hodniku je bio pao plafon, osećao se miris paljevine. Iz susednog stana čula se kuknjava, izašli smo iz zgrade kroz dim koji je kuljao, vatrogasci su uspeli da evakuišu dve žene - ispričao je juče ujutru ovaj stanar.

Na zgradi je otpao deo fasade, poizvaljivani su prozori, srušen je deo plafona, od sline udara tresle su se susedne zgrade. Neki od stanara svedočili su da ih je eksplozija izbacila iz kreveta.

Eksplozija se dogodila na drugom spratu zgrade u Ulici Miloša Obrenovića u Krčagovu, u stanu u kome kao podstanar živi Dragana Žeravčić (43). Ova žena je zbog teških opekotina još u subotu uveče transportovana na odeljenje plastične hirurgije VMA u Beogradu.

- Javili su mi da majka, na sreću, nije više životno ugrožena. Ima opekotine po šakama, grudima, licu, po butinama. U trenutku eksplozije nisam bio u stanu, znam da je majka, pošto je došlo eksplozije i požara, istrčala na terasu i tražila pomoć - svedočio je juče ujutru Draganin sin Borko Žeravčić.

foto: Z.Š.

Miris gasa

Zvaničnih podataka o uzrocima nesreće u Krčagovu još nema. Najpre se posumnjalo na bojler, ali se ispostavilo da je bojler u kupatilu čitav, a u međuvremenu je odbačena i mogućnost da je eksplodirala plinska boca, jer ni u ovom, ni u drugim stanovima u zgradi niko od stanara ne koristi plin iz plinskih boca.

Još u subotu uveče, odmah posle eksplozije, stanari ove, ali i dve obližnje zgrade svedočili su da se poslednjih nedelja u njihovim stanovima osećao miris gasa, posebno u kupatilima i oko kanalizacionih odvoda.

- Blizu naših zgrada prošao je gasovod, to znam, ali nije nam jasno kako je gas mogao da dospe do naših stanova. Žalili smo se u međuvremenu nadležnima, tražili da se ispita otkud miris gasa u našim stanovima, ali reakcije nije bilo. Sinoć je, posle eksplozija, dolazila neka ekipa, ne znam iz koje ustanove, merili su i utvrdili da u stanovima postoji određena koncentracija gasa, najviše oko kanalizacionih odvoda - reči su stanarke iz jedne od obližnjih zgrada.

foto: Z.Š.

Stanarkin sin

Mama je upalila svetlo i tada je došlo do eksplozije

Po rečima Borka Žeravčića, sina žene u čijem je stanu došlo do eksplozije, njegova majka Dragana bila je u šetnji, a do eksplozije i požara došlo je u trenutku kada je njegova majka ulazila u stan. - Ne znam šta je izazvalo eksploziju.

Čuo sam priču da je moguće da je u trenutku kada je upalila svetlo došlo do nekog varničenja, da je varnica zapalila gas koji je prodro u stan, ali sve je to još uvek nagađanje. Čekamo zvaničan rezultat istrage - rekao je Žeravčić.

Zoran Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track