PINK PANTERI

KAO NA FILMU! Ovo su NAJSPEKTAKULARNIJE pljačke koje su izveli Srbi (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

Spektaularne pljačke ne dešavaju se samo na filmu, već i u stvarnom životu. U Srbiji su posebno ostale u pamćenju tri velike pljačke, od kojih se najveća dogodila u Beogradu.

Jedna od takvih odigrala se 2003. godine, kada su pljačkaši odneli 10.000.000 dinara. Iz Agro banke u Dobanovcima 2010. godine, pljačkaši su nestali sa plenom od 2.000.000 dinara, a čuvena je i velika prestonička pljačka kod Specijalnog suda u Ustaničkoj 2011. godine kada su učesnici automobilima presreli novac, koji je bio premeštan iz banke i odneli nekoliko miliona.

Državljani Srbije su se, ipak, najviše istakli u pljačkama u svetu i to u okviru "Pink panter" grupe. Pljačka u Dubaiju iu 2007. godine smatra se jednom od javećih, koju su čuveni "panteri" oizveli. Četvorica pljačkaša su tada automobilima upala u tržni centar i ukrali nakit vredan 11.000.000 evra. Godinu dana kasnije zbog te pljačke uhapšen je državljanin Srbije, Duško Poznan, i to slučajno, kada ga je u Monaku udario automobil dok je prelazio ulicu, pa su ga prepoznali u bolnici.

Velike pljačke nakita pamte se u velikoj tokijskoj Ginza četvrti. Prvo je 2004. godine ukraden nakit vredan 26,4 miliona evra, a tada je nađena i čuvena ogrlica "Kontesa od Vandoma", a isti scenario bio je ponovljen tri godine kasnije, kada je plen bio manji.

Za pljačku iz 2004. uhapšeni su Đorđije Rašović iz Arilja, Snežana Panajotović iz Niša, kao i Alekandar Radulović iz Beograda, a za pljačku iz 2007. crnogorski državljanin Radovan Jelušić iz Nikšića.

Spektakularna krađa 7.000.000 evra vrednog nakita i dijamanata iz kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tania iz Duždeve palate u Veneciji dobilo je na sudu u Veneciji delimičan epilog, a državljanin Srbije, član Pink pantera, dobio je višegodišnju kaznu.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track