APELACIONI SUD DONEO ODLUKU: Osumnjičene za trovanje Vukotića ponovo saslušavaju!
Foto: Printscreen Instagram

istraga

APELACIONI SUD DONEO ODLUKU: Osumnjičene za trovanje Vukotića ponovo saslušavaju!

Crna Hronika -


Optužnica protiv trojice muškaraca za pokušaj ubistva vođe škaljarskog klana vraćena na dopunu

Marko D., Marjan D. i Nemanja M., koji se sumnjiče da su krajem 2019. navodnog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića pokušali da otruju cijanidom, ponovo će biti saslušani u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Njihovo saslušanje obaviće se pošto je Apelacioni sud ukinuo optužnicu protiv njih i vratio je na dopunu. Kako Kurir saznaje, iako se očekivalo da uskoro počne suđenje, slučaj je vraćen u istragu.

- Osim njih, na saslušanje će biti pozvani ponovo i pojedini svedoci - otkriva izvor.

Odbrana: Tvrdili da snimaju spot

Osumnjičeni su, kako je Kurir pisao, na prvom saslušanju u Višem tužilaštvu negirali da su nameravali da supstancu koja je pronađena kod njih ubrizgaju u jelo "škaljarca". Na pitanje da objasne zbog čega su bili u policijskim uniformama, jedan od osumnjičenih je navodno izjavio da su se maskirali da bi snimili spot za Jutjub.

Optužnicom im se na teret stavljalo da su u Beogradu "škodom" zaustavili taksi u kom je bila Vukotićeva devojka. Pokazali su ukradenu policijsku značku i imali su kačkete sa natpisom Uprava kriminalističke policije.

- Devojci su tražili da pogledaju šta nosi u kesama, ali ona tog dana nije nosila hranu. Kada im je rekla da žuri, odgovorili su: "Znamo gde ideš i kome nosiš hranu" - podseća izvor i dodaje da su lažni policajci otkriveni pošto je devojka, čim je došla u posetu, Vukotiću ispričala ovu neobičnu situaciju.

- Po njegovom savetu, sve je prijavila policiji - dodaje on. Istražitelji su brzo otkrili da muškarci koji su je pretresli nisu policajci, a nađena je i bočica cijanida.

(Kurir.rs/E. K./foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja