TINEJDŽER (15) OSUMNJIČEN DA JE PIPKAO DEVOJČICU (4): Maloj komšinici obećao kinder jaje da NIKOME NE KAŽE

UŽAS

TINEJDŽER (15) OSUMNJIČEN DA JE PIPKAO DEVOJČICU (4): Maloj komšinici obećao kinder jaje da NIKOME NE KAŽE

Crna Hronika -

Maloletnik iz okoline Šapca saslušan zbog sumnje da je polno uznemiravao 11 godina mlađu komšinicu, a slučaj su policiji prijavili roditelji žrtve

Dečak (15) iz jednog sela kod Šapca uhapšen je juče, nakon što su roditelji devojčice (4) prijavili policiji da ju je silovao, a prema prvim rezultatima istrage, najverovatnije nije reč o krivičnom delu silovanja, već o polnom uznemiravanju! Kako saznajemo, slučaj se navodno dogodio 21. decembra, a maloletnik je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Kućni prijatelji

- Prema prvim rezultatima istrage, tinejdžer nije počinio silovanje, a zasad se tereti za polno uznemiravanje. Sumnja se da je on devojčicu neprimereno dodirivao, posle čega joj je obećao da će joj kupiti "kinder" jaje - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Naš izvor kaže da su osumnjičeni maloletnik i žrtva komšije, da se njihove porodice druže i posećuju.

- Užas se dogodio, navodno, dok je osumnjičeni boravio u kući svojih komšija. Da se nešto dogodilo, otkrili su roditelji četvorogodišnjakinje kada im je ona, navodno, rekla da joj je komšija obećao da će joj kupiti "kinder" jaje ako nikome ne kaže šta se desilo. Pošto je dete pričalo o tom slatkišu i obećanju, roditelji su počeli da je ispituju i kroz razgovor su zaključili da im je komšija napastvovao ćerku - kaže izvor i dodaje da su zabrinuti roditelji otišli u policiju i prijavili silovanje.

- Na osnovu prvog pregleda kod lekara, utvrđeno je da silovanja nije bilo, ali biće urađen još jedan detaljan pregled devojčice - objašnjava naš sagovornik.

Kako saznajemo, osumnjičeni maloletnik je na saslušanju tvrdio da nije obljubio komšinicu.

- Međutim, navodno, nije negirao dodirivanje i neprimereno gledanje deteta - kaže sagovornik.

Komšije u šoku

Komšije obe porodice kažu da su čule da je tinejdžer detetu obećavao "kinder" jaje.

- Mi smo u šoku, pa te dve porodice su kućni prijatelji. Neverovatno nam je da se tako nešto desilo i pitamo se da li je uopšte moguće, ali opet, ko će ga znati - kaže komšija i nastavlja:

- Nadam se da će nadležni uspeti da otkriju šta se zaista dogodilo.

Kazna: Ne može u zatvor?

Za krivično delo polnog uznemiravanja zaprećene su kazne zatvora od tri meseca do tri godine.

- S obzirom na to da je osumnjičeni počinilac u ovom slučaju maloletan i mlađi od 16 godina, on ne može da ide u zatvor, već mu može biti izrečena vaspitna mera pojačanog nadzora roditelja ili organa starateljstva. Često se izriče i obaveza upućivanja u rehabilitacioni centar, gde sa osumnjičenim maloletnikom radi tim psihologa i pedagoga u cilju prevencije i sprečavanja budućih krivičnih dela - objašnjava izvor Kurira.

(Kurir.rs/ A. Mitić - J. Rafailović/foto: ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track