Najnovije vesti

ISPUNJENI USLOVI: Darko Elez može da bude izručen Bosni i Hercegovini!
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

VIŠI SUD U BEOGRADU

ISPUNJENI USLOVI: Darko Elez može da bude izručen Bosni i Hercegovini!

Crna Hronika

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Darka Eleza, navodnog kralja balkanskog podzemlja nadležnim pravosudnim organima Bosne i Hercegovine radi sprovođenja istrage koja se vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo organizovani kriminal.

Istom odlukom suda, odbijno je izručenje za krivična dela počinjena pre 2014. godine, kada je stupio na snagu ugovor o međusobnom izručenju između Srbije i BiH.

- Ispunjene su zakonske pretpostavke za izručenje u vezi sa krivičnim delom teško ubistvo, krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom dogovor za izvršenje krivičnog dela, krivično delo pokušaj iznude, kao i krivično delo ugrožavanje sigurnosti, do je u drugom stavu navedenog rešenja utvrđeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje radi vođenja krivičnog postupka - saopštio je Viši sud u Beogradu.

Elezu, ovom odlukom suda na koju stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana, neće moći da se sudi za krivična dle ogranzovani kriminal, ubistvo, pranje novca i razbojništva koja je, prema navodima iz te države počinio pre 2014. godine.

(Kurir.rs/J. S./foto MUP RS, Prntscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...