UDARILI NA IMOVINU ŠKALJARSKOG KLANA: Rođak ubujenih škaljaraca započeo nelegalnu gradnju 2 objekta, ali odmah dobio ZABRANU!
Foto: Fonet/Ilustracija

nelegalni

UDARILI NA IMOVINU ŠKALJARSKOG KLANA: Rođak ubujenih škaljaraca započeo nelegalnu gradnju 2 objekta, ali odmah dobio ZABRANU!

Crna Hronika -

Protiv bezbednosno interesantnih osoba Bojana Stanojevića (31) i Milisava Đuričkovića (24) sa Cetinja podnete su krivične prijave zbog nelegalne gradnje dva objekta u tom gradu. Stanojević i Đuričković u policijskim evidencijama označeni su kao članovi škaljarskog klana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, oni su u saradnji sa inspekcijskim službama u 2020. godini kontrolisali dva objekta koja su počela da grade lica koja prema policijskim saznanjima, važe za pripadnike jedne organizovane kriminalne grupe.

- Nakon provera u skladu sa nadležnostima i zakonskim procedurama, od strane nadležnih inspekcijskih službi doneta su rešenja kojima se obustavlja dalja gradnja ovih objekata - navodi se u saopštenju, prenosi Pobjeda.

Oni su dodali i da su dokumentaciju sačinjenu prilikom kontrola izgradnje nelegalno započetih objekata dostavili tužilaštvu u Cetinju.

- Tužilaštvo se izjasnilo da se protiv B. S. podnese prijava za krivično delo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju, a protiv M. Đ. za krivično delo gradnja objekta bez prijave i dokumentacije za gradnju u produženom trajanju, jer je on nakon donijetog rješenja o obustavi nastavio izgradnju objekta - saopšteno je iz policije.

Milisav Đuričković je sin Miloša Đuričkovića koji je ranjen 2017. godine u Beogradu, samo sedam meseci nakon što mu je na Cetinju ubijen brat Radomir Đuričković. Za taj zločin optužen je Podgoričanin Mario Milošević, a pomogli su mu Vukan Vujačić i Igor Mašanović, koji su takođe uhapšeni na Kosovu.

Ubijeni Radomir Đuričković je u kumovskim odnosima sa Cetinjaninom Goranom Radomanom koji je ubijen na Novom Beogradu i čija je likvidacija označena kao početak rata škaljarskog i kavačkog klana. Do tada jedinstveni klan sastavljan od škaljarske i kavačke grupe zajedno rukovodio poslovima međunarodnog šverca kokaina. Goran Radoman (37) sa Cetinja ubijen je oko ponoći, u noći između četvrtka i petka, u podzemnoj garaži zgrade na Novom Beogradu. Zasad nepoznati napadač sačekao je Radomana, koji se vraćao u stan, ispalio ka njemu nekoliko hitaca iz automatskog oružja, a potom mu pucao u glavu.

Radulović je u pritvoru od juna 2018. godine, gde se nalazi i Milošević, koji je mesec kasnije uhapšen na Kosovu i Metohiji, a u novembru 2019. godine izručen Crnoj Gori, kao i Vujačić i Mašanović. Tokom boravka u spuškom zatvoru, Radulovića je pokušao da ubije pritvorenik Nikola Drecun makazama koje je ukrao u zatvorskoj ambulanti.

Međutim, u Valensiji, iz stana u kom je Radoman živeo, nestao je tovar od 300 kilograma kokaina. Vratio se u Srbiju verovatno znajući da mu je bezbednost ugoržena, ali je likvidiran pred zgradom na Novom Beogradu gde je živeo.

Đuričkovići su, inače, u kumovskim relacijama sa kontroverznim biznismenom iz Nikšića Rankom Radulovićem koji je u pritvoru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva jer je pripremao više likvidacija, ali i sa ubijenim Goranom Đuričkovićem, koji važi za četvrtu žrtvu rata klanova.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track