NE MOGU DA POREKNEM Siniša na sudu priznao monstruozno ubistvo stare Vinke u Radenkovcu: Nije bilo potrebe da joj LOMIM VRAT
Foto: Suzana Božinović

jezivi detalji

NE MOGU DA POREKNEM Siniša na sudu priznao monstruozno ubistvo stare Vinke u Radenkovcu: Nije bilo potrebe da joj LOMIM VRAT

Crna Hronika -

Siniša Branković (60) priznao je pred Višim sudom u Nišu na današnjem glavnom pretresu da je ubio svoju komšinicu Vinku Stojanović (69) 7. maja 2020. godine oko 22 sata u njenoj kući u selu Radenkovac kod Sokobanje.

Vinka je pronađena u donjem vešu i sa smrskanom glavom u krevetu.

- Tako je bilo, ne mogu da poreknem, ali pokojnoj Vinki nisam uvrtao glavu jer za tim nije bilo potrebe. Jedino sam nju okrenuo na stranu na krevetu - rekao je Branković koji je iz osvete ubio komšinicu jer je smatrao da ga je prijavila za krađu drva.

Branković je kod Vinke bio nadničar unazad nekoliko godina. Imao je težak život jer ga je porodica izbacila iz kuće zbog svakodnevnog konzumiranja alkohola. Tokom pijanstava nije bio nasilan, ali je pravio probleme.

Vinka ga je i plaćala i hranila. Svi u selu komentarišu da je znao da popije mnogo, ali da nikada nije iskazivao bes i slično ponašanje.

- Lepo smo živeli i tog dana. Radili smo nešto oko poljoprivrede. Sporečkali smo se jer me je napala da sam ukrao neka drva. Onda smo se rastali, a ja sam posle opet došao i nastavili smo s istom raspravom. Uzeo sam nož sa stola i ubo je u vrat, a posle sam je udarao čašom - rekao je Siniša na suđenju.

Siniša je rekao da ne zna kako je Vinka nađena posle toga obnažena.

Branković se posle toga skrivao više od 24 sata, a nesrećnu ženu je našao komšija Slaviša Rajić jer su se oglasile nenahranjene krave. U njenoj sobi video je užasnu scenu i odmah obavestio policiju.

Siniša je nakon privođenja već na prvom saslušanju priznao ubistvo.

Sin žrtve Vinko Stojanović zatražio je doživotnu robiju za čoveka za koga kaže da su se dobro slagali.

Vinko Stojanović
foto: M.S.

- Žao mi je majke i znam da ne mogu da je vratim u život, ali zbog svih okolnosti predlažem i tražim da Branković bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora. Izneverio je naše poverenje i zverski ubio moju majku - rekao je pred porotom Vinko Stojanović.

Starica se branila od napadača pošto je imala povrede na rukama od noža i čaše, potvrdio je ranije medicinski veštak. Odbrana je insistirala da se razjasni kako je žrtva imala slomljen vrat, ali je Branković negirao da joj je uvrtao glavu, ali i silovanje nakon ubistva.

Veštačenje je pokazalo da je starica imala tragove na međunožju, ali da nije seksualno iskorišćena.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track