Najnovije vesti

POZDRAVILI SE, PA SASUO 3 METKA U ARKANA: I dalje ostaje MISTERIJA ko je nalogodavac Ražnatovićeve LIKVIDACIJE!
Foto: Shutterstock/Saša Stanković EPA

UBIJEN pre 21 godinu

POZDRAVILI SE, PA SASUO 3 METKA U ARKANA: I dalje ostaje MISTERIJA ko je nalogodavac Ražnatovićeve LIKVIDACIJE!

Crna Hronika
17:50h

Na današnji dan, 2000. godine, oko 17 sati ubijen je Željko Ražnatović Arkan u beogradskom hotelu "Interkontinental". On je upucan hicima iz heklera, a tada su osim njega, ubijeni i Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

Ova vest odjeknula je kao bomba u svim srpskim i svetskim medijima. Ražnatović je bio i političar, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva. Ubijen je u svojoj 48. godini.

Bio je u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), telohranitelja, koji su takođe ubijeni, ali i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića. Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić. Zbog tog ubistva osuđen je u Srbiji na 35 godina. Uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Željko Ražnatović Arkan, Ljubomir Mihajlović
foto: Puls Asfalta

Još se ne zna ko je nalogodavac likvidacije. Ispred hotela su tog dana oko 17 časova stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, odranije poznati policiji. Iz drugog vozila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Pegla je ostao na parkingu, dok su preostala trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Đuričić i Nikolić. Pozdravili su se, Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak.

Arkan i njegovi prijatelji su ostali da leže ulokvi krvi. Nekadašnji predsednik Fudbalskog kluba "Obilić", predsednik Stranke srpskog jedinstva i jedan od najbogatijih jugoslovena pogođen je sa tri hica u glavu. Jedan metak mu je prošao kroz levo oko. Ražnatović je u bolnicu dovezen gotovo klinički mrtav.

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć. Arkan je neslužbenim vozilom prebačen u Urgentni centar. Tamo je i zvanično proglašen mrtvim.

Ceca prekrivena krvlju

Kada je saopšteno da je izdahnuo, mnogi su počeli da plaču. Bilo je i besnih psovki. Nešto posle 19 časova iz bolnice je, u kolicima, izvedena i njegova supruga Ceca Ražnatović. Bilo je vidljivo da je pod sedativima, a okupljeni su primetili da joj je odeća prekrivena krvlju. Sa njom su bili i Arkanova majka i najstariji sin Mihajlo.

Dobrosav Gavrić je 2006. godine pobegao iz Srbije. Uhapšen je krajem 2011. u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić je u Africi nastavio da se bavi kriminalom, pa je uhapšen kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. Gavrićev identitet, međutim, nije odmah otkriven (policiji se predstavio kao Saša Kovačević) i on je najpre pušten iz pritvora. Ubrzo je ponovo uhapšen zbog posedovanja kokaina i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici. I dalje se nalazi u zatvoru u Africi.

Milan Đuričić Miki sa njim je pobegao iz zemlje dan uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo. Ali se u nju vratio tek da mu bude večna kuća. Ubijen je 24. aprila 2018. u Johanesburgu. Kremiran je i sahranjen u Loznici pre dve i po godine. Treći počinilac Dragan Nikolić služi kaznu u požarevačkoj Zabeli.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja