BIVŠEM KOŠARKAŠU POČINJE SUĐENJE KRAJEM FEBRUARA: Kovačević optužen je da je bio nasilan prema nekadašnjoj devojci
Foto: Ana Paunković

Glavni preteres 24. februara

BIVŠEM KOŠARKAŠU POČINJE SUĐENJE KRAJEM FEBRUARA: Kovačević optužen je da je bio nasilan prema nekadašnjoj devojci

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za kraj sledećeg meseca početak suđenja Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu.

Glavni pretres je zakazan za 24. februar u 13 sati, precizirala je portparol suda Bojana Stanković.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu peribližavanja i komunikacije sa oštećenom.

Miladin Kovačević
foto: Zorana Jevtić

Sud je na početku postupka odbio predlog tužilaštva da se Kovačeviću odredi pritvor, pa se on i dalje brani sa slobode.

Bila mu je određena mera zabrane prilaska ili komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom ali je po žalbi Kovačevićevog advokata Ivana Gvozdenca ukinuta.

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

Nakon incidenta se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Tina T. je takođe tužiocu detaljno ispričala šta se događalo u noći 16. septembra, i izjavila da je pridružuje krivicnom gonjenju Kovačevića i da ističe imovinskopravni zahtev za obeštećenje.

U toku istrage obavljeno je medicinsko veštačenje povodom povreda koje je zadobila Tina T., kao i psihijatrijsko i psihološko veštačenje u cilju utvrđivanja prihičkog stanja i eventualnog straha.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja