SPREČENO UBISTVO NAVODNOG VOĐE KAVČANA: Osujećen plan da Kašćelana na motorima raznesu usred Podgorice TUŽILAC OTKRIO DETALJE
Foto: Printscreen

rat klanova

SPREČENO UBISTVO NAVODNOG VOĐE KAVČANA: Osujećen plan da Kašćelana na motorima raznesu usred Podgorice TUŽILAC OTKRIO DETALJE

Crna Hronika -

Specijalno državno tužilaštvo i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sprečili su ubistvo jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana.

Likvidacija Kašćelana bila je navodno planirana za 22. januar, kad je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici, pišu podgoričke Vijesti.

Prema informacijama iz istrage, kako navodi crnogorski dnevnik, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu. Plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Dvojica članova grupe na motoru, kako veruju specijalni tužioci, trebalo je da sačekaju detonaciju razorne bombe, a ukoliko bi Kašćelan ostao živ prišli bi i pucali u njega iz blizine.

Kašćelanu je tog dana bilo zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu gde odgovara za pranje novca, ali je otkazano.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je na konferenciji za novinare da je realizacija kriminalnog plana "prekinuta u trenucima izvršenja krivičnog dela" ne pojašnjavajući detalje gde i kako je osujećen plan organizacije.

Čađenović nije pominjao ni ime mete.

Tužilac je pojasnio da su tog dana u jutarnjim časovima pripadnici iste kriminalne organizacija nameravali da likvidiraju i Beograđane Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, takođe članove kavačke grupe, a plan je bio da u njih pucaju dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu.

U akciji policije kao osumnjičeni za ta krivična dela uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković i nekima od njih je određen pritvor.

Tužilaštvo veruje da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice. Organizator grupe bila je i još jedna neidentifikovana osoba koja je kriptovanim porukama slala uputstva Stanišiću u Tivtu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track