VOĐA KAVAČKOG KLANA SE BAHATIO NA SUĐENJU: Ne znam, boga mi, šta sve imam, imam dosta! Srednjeg sam imovinskog stanja!
Foto: Printscreen

Slobodan Kašćelan na sudu

VOĐA KAVAČKOG KLANA SE BAHATIO NA SUĐENJU: Ne znam, boga mi, šta sve imam, imam dosta! Srednjeg sam imovinskog stanja!

Crna Gora -

"Ne znam, boga mi, šta sve imam, imam dosta" - ovako je Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji prema operativnim podacima policije važi za jednog od vođa kavačkog klana, odgovorio na pitanja sudije Višeg suda u Podgorici, u kom mu se sudi za zelenaštvo.

Dodao je da je srednjeg imovinskog stanja, ali da ni sam ne zna šta poseduje.

Dajući podatke o sebi, Kašćelan je kazao da je završio srednju školu i da je srednjeg imovnog stanja. Izjašnjavajući se na navode optužnice, kroz smeh je kazao da je razumeo šta mu se stavlja na teret, ali da ne priznaje krivično delo:

Slobodan Kašćelan, koji važi za vođu kavačkog klana, danas je u podgoričkom Višem sudu u potpunosti negirao da je formirao 15-članu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

On se u optužnici tereti da je zajedno sa Igorom Božovićem organizovao kriminalnu grupu, da su vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Oni su navodno bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih dela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.

"Razumeo sam optužnicu, ali meni je ovo smešno, ja jedino lud mogu da priznam ovo. Advokati su mi rekli da ne odgovaram na pitanja tužioca, ali neću da slušam advokate i odgovaraću na pitanja", rekao je on.

"Stavili ste mi da radim sa drogom, ja sa tim ne veze nemam. Tužioče, nije ljudski stavljati nekom na teret nešto što nije uradio", dodao je okrivljeni.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track