SAČUVAJTE I SEBE I IMOVINU

NA METI PLJAČKAŠA! Prostorije u zgradi su češće od stanova na prvom udaru lopova ODATLE NOSE SVE ŠTO DOHVATE (KURIR TELEVIZIJA)

Crna Hronika -

Svakodnevno novinske stranice i portale pune vesti o pljačkama i nesrećama koje se događaju kad provalnici upadnu u zgradu.

Kako bi što bolje zaštitili i sebe i svoju imovinu ekipa Kurir televizija istraživala je kako se što bolje zaštititi od lopova.

Obezbeđivanje stambenih objekata od provalnika odavno je postala nužnost. Prvo i najvažnije je da se obezbedi ulaz u zgradu.

- Ulazna vrata treba da budu metalna, aluminijumska pvc, da budu novija, da imaju elektromagnetne brave i da imaju po mogućstvu šifarnike sa tagovima jer se na taj način vrši kontrola ulaska u zgradu - kaže Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda.

Prema iskustvu, od stanova češće se obijaju zajedničke prostorije, a tada provalnici nose gotovo sve.

- Konkretno, podrumi, tavani, vešernice i ostave, najvrednije što odnesu su bicikle, ali usput pokupe i kutije sa cipelama, zimnicu...

Sigurnosne mere mogu da odbiju lopove od ideje da pljačkaju dobro obezbeđena mesta, kaže profesionalni upravnik. Zato zgrade bez interfona i video nadzora lopovi mogu da shvate kao otvoreni poziv u goste.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track