po nalogu tužilaštva

UHAPŠENI VELJA NEVOLJA I MARKO MILJKOVIĆ: Hapšenje se dogodilo rano jutros

Crna Hronika -

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva u velikoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva.

Prema neproverenim navodima nekih beogradskih medija, Veljko Belivuk uhapšen je zbog planiranja likvidacije Milana Ljepoje, pripadnika grupe Pink Panter.

Inače, u toku je pretres na stadionu Partizana, u jednoj od prostorija na južnoj tribini, koju su koristili Belivuk i članovi njegove grupe.

Operacioni podaci pokazuju da se bas u tim prostorijama nalazi moguće oružje i još neki tragovi koji bi bili korisni u istrazi. Jake policijske snage nalaze se oko južne i zapadne strane stadiona Partizana.

U toku noći uhapšeno je i zadržano još 14 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Svi privedeni su članovi organizovane kriminalne grupe koja važi za jednu od najjačih u regionu i bliska je i jednoj crnogorskoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Koordinisana akcija sprovedena je u saradnji pripadnika BIA, MUP i Tužolaštva za organizovani kriminal.

Akcija je pripremana nekoliko meseci, a realizovana tokom noći.

Pretresi su i dalje u toku na 30 lokacija i pre nego sto je akcija realizovana tokom pripreme prikupljeni su materijalni dokazi zbog kojih je uhapšeno 16 osoba.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

(Kurir.rs/TV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja