VELJA NASTAVIO DA GRADI I KAD SU HTELI DA SRUŠE MALU ŠILEROVU: Pogledajte Belivukovu blindiranu tvrđavu usred Beograda!
Foto: Ana Paunković, AP Darko Vojinović

NE ODUSTAJE

VELJA NASTAVIO DA GRADI I KAD SU HTELI DA SRUŠE MALU ŠILEROVU: Pogledajte Belivukovu blindiranu tvrđavu usred Beograda!

Crna Hronika -

Gradski građevinski inspektor je još krajem avgusta prošle godine, izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4 na Zvezdari, pišu mediji.

Iako se kao investitori pominju S.Đ i B.Đ., pravi "gazda" velelepnog zdanja koje se zida je Velja Nevolja.

Oni su, u proteklom periodu, izbegavali da prime rešenje o izvršenju, koje je i dalje "na dostavi". I pored toga što je građevinska inspekcija, u više navrata, ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je podneo i krivične prijave.

1 / 8 Foto: Ana Paunković

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspkecije, ono se stavlja na oglasnu tablu čime se smatra da su "graditelji" obavešteni iako ga nisu lično preuzeli.

To znači da bi u narednih mesec dana moglo da bude doneto rešenje o rušenju obejkta, pišu Novosti.

U rešenju građevinskog inspektora se nalaže se investitoru da odmah obustavi radove i da sruši objekat u Kazarčevoj 4, koji se sastoji iz prizemlja i prvog sprata na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Ova "mala Šilerova" ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće napravljen je hodnik koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu njegovo "partnera" i takođe uhapšenog Marka Miljkovića.

Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa, zaposeli su i mnoge prostorije na stadionu Partizana kao pripadnici navijačke frakcije "Principi".

Belivuk je unutra čak imao i strogo čuvani bunker sa video-nadzorom ispred ulaza, ali i u samoj prostoriji.

Velja Nevolja i njegovi "navijači" zaposeli su i restoran ispod istočne tribine. Nakon toga u ovo kultno beogradsko mesto prestali su da dolaze redovni gosti. Ova ekipa takođe je nesmetano koristila i klupsku teretanu, koja je bila isključivo namenjena sportistima koji nastupaju za Partizan. Ispod južne tribine imali su i svoje kancelarije, koje je juče pretresala policija.

Veljko Belivuk je u četvrtak ujutru uhapšen na Rudniku, zajedno sa još 16 pripadnika njegove kriminalnce grupe, a određeno mu je trenutno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će svi u petak biti saslušani.

Velja i ostali uhapšeni se terete i za ubistvo navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

Kurir.rs / Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track