EKIPA VELJE NEVOLJE PLATILA 2.000 EVRA RATNOM VETERANU DA IH NAUČI DA PUCAJU IZ SNAJPERA: Meta bio neko iz vrha države?
Foto: Zorana Jevtić

specijalci

EKIPA VELJE NEVOLJE PLATILA 2.000 EVRA RATNOM VETERANU DA IH NAUČI DA PUCAJU IZ SNAJPERA: Meta bio neko iz vrha države?

Crna Hronika -

Mafijaški klan koji je predvodio uhapšeni Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja najverovatnije je planirao ubistvo nekoga iz samog vrha države, pokazala je dosadašnja istraga, a prenosi Informer

Kako je utvrđeno, Belivukov klan je na više lokacija po Srbiji 'upucavao' snajper koji je pronađen u jednom od 'štekova'. Čak su angažovali i snajperistu, veterana rata u Bosni, i platili mu 2.000 evra da ih obuči za rukovanje ovim oružjem!

Belivuk i njegova ekipa praćeni su, kako saznajemo, više meseci pre hapšenja, a tokom tok perioda utvrđeno je čak i da su oni imali svoj 'regrutni centar' u prostorijama Mesne zajednice u Banatskom Brestovcu!?!

"Tu u okolini Brestovca imali su improvizovani poligon za snajperska gađanja. Tamo su dovođeni Veljini ljudi da vežbaju pucanje. Osim toga, snajper su 'upucavali' i na nekoliko lokacija širom Srbije, na Kosmaju, na Avali i na planini Rudnik. Spremali su se za neko veliko zlo, hteli su da budu sigurni i u oružje i u strelca... Čak su i angažovali jednog ratnog veterana iz rata u Bosni i platili mu 2.000 evra za obuku. Za sada nemamo dokaza, ali zbog svega što smo saznali osnovano sumnjamo da su planirali da ubiju nekoga iz samog vrha države. Sigurno je da im snajper nije trebao za ubistvo nekog navijača...‚",prenose naši izvori iz istrage.

U ovom momentu mogu samo da kažem da je reč o bivšim, ali i nekim sadašnjim funkcionerima u policiji i tajnoj službi. Upravo te veze su im i pre oko nedelju dana dojavile da su pod ozbiljnom istragom, posle čega su Belivuk i njegovi saradnici počeli panično da uklanjaju tragove i dokaze svojih dosadašnjih zločina. To je na kraju i dovelo do ubrzanja akcije hapšenja - objašnjava naš izvor.Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović kaže da je u celoj akciji hapšenja bezbednosno najinteresantniji i svakako najopasniji detalj upravo zaplena snajpera.

"Snajper se koristi isključivo za neutralisanje značajnih meta. Verovatno su hteli da ovo oružje upotrebe protiv najviših državnih zvaničnika, možda čak i protiv predsednika Vučića i ministra Vulina, koji su objavili rat mafiji. Nažalost, u sistemu bezbednosti Srbije još postoje 'krtice' koje su u sprezi s ovakvim klanovima i šalju im bitne informacije. Zato očekujem da će u narednom periodu biti još hapšenja", naglašava Bjegović.

Božidar Spasić, nekadašnji operativac Državne bezbednosti (DB), ocenjuje da je hapšenje i razbijanje ovog kriminalnog klana izvršeno onog trenutka kada su bile pokrivene sve tačke njihovog kretanja i komunikacije.

"Dok su bili na slobodi, bili su kompaktna grupa kojoj je Belivuk očigledno obezbeđivao sigurnost svojim vezama u policiji. Sada su razbijena banda, pa je sasvim moguće da će početi da 'pevaju' u pritvoru i iznose detalje zločina. Neko od njih bi mogao da dobije i status svedoka-saradnika i tu sudovi i tužilaštvo moraju da odigraju veoma pametno..", zaključuje Spasić.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track