MIKA ALEKSIĆ OPET SASLUŠAN: Učitelja glume za seksualno zlostavljanje tereti još pet učenica!
Foto: Dado Đilas

istraga

MIKA ALEKSIĆ OPET SASLUŠAN: Učitelja glume za seksualno zlostavljanje tereti još pet učenica!

Crna Hronika -

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", koji se sumnjiči za silovanje i nedozvoljene polne radnje, juče je ponovo saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu pošto ga je za seksualno zlostavljanje prijavilo još pet njegovih učenica.

Kako nezvanično saznajemo, dve od njih imaće status oštećenih, dok će tri biti saslušane kao svedoci.

Izveli ga iz CZ

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksić je i juče, kao i tokom prvog saslušanja u tužilaštvu, kratko negirao navode devojaka koje ga terete, ali nije detaljno govorio, niti je odgovarao na pitanja.

Miroslav Mika Aleksic
foto: Kurir

- Aleksić je u pratnji zatvorskih stražara juče nakratko iz Centralnog zatvora prebačen u Palatu pravde. Iako se žali na loše zdravstveno stanje, posle ispitivanja vraćen je u ćeliju - objašnjava sagovornik Kurira.

Optužbe

Preti mu 15 godina zatvora

Tokom ove i naredne nedelje u tužilaštvu bi trebalo da budu saslušane sve devojke koje su prijavile Aleksića.

- Posle toga biće saslušani i ostali svedoci, a kada budu prikupljeni svi dokazi, tužilaštvo će odlučiti da li će podići optužnicu - objašnjava sagovornik i navodi da, ako se dokaže da je kriv, Aleksiću za ovo delo preti do 15 godina zatvora.

Pritvor do 30 dana, podsetimo, određen mu je 18. januara. Posle dve nedelje boravka u izolaciji on je, prema nezvaničnim informacijama, prebačen u grupnu sobu.

- Tokom istrage saslušane su devojke koje su ga prijavile, a među kojima su mlade glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i jedna maloletna devojka. Posle njih i obelodanjivanja cele priče u javnosti, javile su se nove devojke. Njih pet je spremno da svedoči o seksualnom zlostavljanju - kaže izvor iz istrage.

Svedočio bivši dečko

U tužilaštvu je počelo i saslušanje prvih svedoka, među kojima je bio i glumac Radovan Vujović, inače bivši dečko Milene Radulović.

Odbrana je, prema nezvaničnim informacijama, najavila da će pozvati 200 svedoka, koji će govoriti u Aleksićevu korist.

- Među svedocima koje će odbrana pozvati, kako se spekuliše, mogao bi da bude i glumac Vuk Kostić, pošto je on povremeno držao časove u školi glume, ali i zbog izuzetno bliskih odnosa sa Aleksićem - otkriva naš sagovornik.

Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track