SUĐENJE NASMEJANOM UBICI! Pomagač Alen Cigler: Nisam znao da Čaba planira ubistvo Nebojše Markovića
Foto: politie.nl, Privatna Arhiva

VIŠI SUD U BEOGRADU

SUĐENJE NASMEJANOM UBICI! Pomagač Alen Cigler: Nisam znao da Čaba planira ubistvo Nebojše Markovića

Crna Hronika -

Alen Cigler, koji je Dera vozio na mesto zločina, negirao da je znao šta njegov drug iz detinjstva planira

Alen Cigler, koji je optužen da je sa Čabom Derom 5. januara 2019. učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića, izjavio je juče na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu da nije ubica i da mu je žao što je učestvovao u "događaju u kom je čovek izgubio život".

Cigler je, podsetimo, optužen da je vozio "punto" iz kog je Čaba izašao i hladnokrvno ubio Markovića dok je stavljao kolica za dete u automobil.

Čaba Der, Nebojša Marković
foto: Screenshot

- Ja sam lopov i ceo život sam krao, jer nisam znao kako drugačije da zaradim, ali nisam ubica. Teško mi je što sam bio učesnik događaja u kojem je čovek izgubio život. Znam da njegovu porodicu to mnogo ne zanima, ali želim da im izjavim saučešće i izvinim se što sam dozvolio da budem umešan u to ubistvo - rekao je Cigler na početku suđenja.

On je ispričao i da Dera, kom se sudi u odsustvu jer je u pritvoru u Mađarskoj, poznaje iz detinjstva, od svoje desete godine.

- Kad sam u oktobru 2018. godine izašao iz zatvora, sa Derom sam se video pet puta, ali smo se često čuli - kazao je Cigler.

- Susret pred ubistvo desio se slučajno. Dan ranije sam sa prijateljem krenuo u Bugarsku da nabavimo opremu sa kojom se može podići novac sa bankovnih automata. Dali smo 5.000 evra za mikrokamere, laptop sa posebnim programom, kartice sa čipom za krađu novca. To smo prošvercovali preko granice i u povratku Čaba mi je poslao poruku da svratim kod njega u Beograd da se vidimo.

Kako je rekao, sa Derom i dve devojke je izašao u grad, a njih dvojica su potom otišla do Banovog brda. Čaba mu je rekao da u kolima čekaju čoveka koji mu duguje novac.

- "Evo tog čoveka, vozi", rekao mi je kada ga je video. Krenuo sam, a onda je Der rekao da stanem, izvukao je torbu, koja je bila pozadi, i izašao. Vratio se posle minut i kazao mi: "Vozi, pucao sam u njega".

Kurir.rs/ J. Spasić/foto Privatna arhiva, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track