HOROR JE POČEO ČIM JE JELICA (82) OTVORILA VRATA: Veštak na suđenju ikonopiscu Vladanu otkrio JEZIVE DETALJE ubistva starice
Foto: Kurir/M.S., Printscreen Facebook

suđenje

HOROR JE POČEO ČIM JE JELICA (82) OTVORILA VRATA: Veštak na suđenju ikonopiscu Vladanu otkrio JEZIVE DETALJE ubistva starice

Crna Hronika -

Jelica Tatarovski (82), koja je ubijena prošle godine, doživela je pravi horor u svom stanu kad joj je na vrata zakucao nesuđeni ikonopisac Vladan Grahovac iz Raške.

To se može zaključiti iz današnjeg svedočenja medicinskog veštaka Radovana Karadžića. Svedok je danas u Višem sudu rekao da se borba baka Jelice odvijala nekoliko minuta i u različitim prostorijama stana.

- Moguće da je napadač koristio čekić, kuhinjski nož, pesnice, šake... Brojne povrede na šakama pokojne Jelice pokazuje da su nastale tokom odbrane od noža. Obdukcija je pokazala i da je starica bila svesna tokom tog čina. Imala je i povrede mozga - rekao je Karadžić.

Naveo je i da je smrtni ishod nastao posle povrede plućnog krila i aorte.

- Grize me savest zbog onoga što sam učinio. Stalno plačem. Nedavno mi je bila baka s majčine strane i sve je strašno što se dogodilo. Moram da kažem da je nalaz veštačenja napisan na nivou srednjoškolskog sastava. Za mene je sve ovo stresno i stalno primam injekcije leka za smirenje - rekao je ranije Grahovac na suđenju gde se tereti da je sa 26 uboda nožem i nekoliko udaraca čekićem ubio nedužnu ženu.

Grahovac vukao staricu po stanu

Na sudu se čulo da je napadač vukao žrtvu po stanu i da je borba trajala uz korišćenje raznih oruđa, ali i da je prvo došlo do povreda glave, a onda grudnog koša.

Karadžić se nije izjašnjavao o Grahovčevom stepenu alkoholisanosti jer je toprema njegovim rečima posao psihijatara i posebne hemijske analize.

- Ja sam presekao tri prsta. Imao sam povrede tetive pa da li kapljice krvi u donjem delu žrtvinog tela nisu slučajno moje? Bojim se da ste to malo dramatizovali - upitao je veštaka Grahovac.

Sudski veštak je rekao da nisu i da potiču od niza rana na Jelicinom licu.

Grahovac se sumnjiči da je 1. septembra prošle godine ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, a potom i oteo 760 evra. Prethodno je zakucao na baka Verina vrata, a pošto je nekada stanovao u toj zgradi sa bratom, starica ga je poznavala i pustila ga da uđe, a onda ju je ubio.

Grahovac je kasnije svedočio da nije bio svestan šta je učinio jer je bio u alkoholisanom stanju i pod narkoticima.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja