ZAŠTO JE VELJA NEVOLJA BIO U CRNOJ GORI? Nebojša Medojević postavio SEDAM pitanja premijeru Krivokapiću i šefu ANB Dejanu Vukšiću
Foto: Zorana Jevtić

otvoreno pismo

ZAŠTO JE VELJA NEVOLJA BIO U CRNOJ GORI? Nebojša Medojević postavio SEDAM pitanja premijeru Krivokapiću i šefu ANB Dejanu Vukšiću

Crna Hronika -

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću postavio sedam pitanja vezanih za nedavni boravak Veljka Belivuka u Crnoj Gori i smatra da javnost ima pravo da zna punu istinu o tome.

U otvorenom pismu Medojević Krivokapića i Vukšića pita da li imaju saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara ove godine u Kotoru, zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Mondo/Stefan Stojanović

Takođe, pita da li imaju saznanja da vazdušna kontrola Srbije u tom periodu nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Belivuka i Milinkovića.

Pita i da li premijer i šef crnogorske tajne službe imaju saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D.R. na sastanku povodom lokalnih izbora u tom gradu.

Medojević traži i odgovor na pitanje da li Krivokapić i Vukšić imaju operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je, kako navodi, advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i tamo organizuje aktivnosti narko klana iz Crne Gore.

Nebojša Medojević, Crna Gora, Pokret za promene, Demokratski front
foto: Printscreen Youtube/RTCG - Zvanični kanal

Lider PzP-a pita premijera i Vukšića da li je tačno da je šef ANB-a naložio da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako je, kako kaže, njemu bio zabranjen ulazak u tu zemlju.

Da li je istina, pita Medojević, da direktor ANB posle smena nije imenovao nikoga za načelnika Službe za organizovani kriminal.

I najzad, Medojević pita kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić kao i kakve su njegove veze sa klanom iz, kako navodi, Granda i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP Srbije, Starsport

U opširnom pismu Medojevića, koje integralno prenosi podgorički portal Borba, lider PzP-a konstatuje da je hapšenje dvojice šefova "kavačkog klana" u Srbiji, Belivuka i Miljkovića, za koje se odavno sumnja da su počinilo niz teških ubistava, otmica, reketeriranja i šverca narkotika, otvorilo brojna pitanja o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine.

Medojević ističe da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posete Belivuka i Miljkovića, šefovima "kavačkog klana", krajem januara ove godine.

(Kurir.rs/Borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track