ZBOG BRUTALNOG PREBIJANJA U NOVOM SADU OSMORICA POD ISTRAGOM: Terete se za pokušaj teškog ubistva!
Foto: Printscreen/Twitter/Kineskikolacic

VIšE JAVNO TUžILAšTVO

ZBOG BRUTALNOG PREBIJANJA U NOVOM SADU OSMORICA POD ISTRAGOM: Terete se za pokušaj teškog ubistva!

Crna Hronika -

Novosadsko Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da se trojica mladića, S.V.,M.,L. i B.,N., koji su u subotu, kako se sumnja, teško povredili M.D., Š.N. i P.M., terete za pokušaj teškog ubistva!

Podsetimo, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz Ulice Laze Telečkog na kome se vidi brutalna tuča u kojoj su povređena tri momka.

- Povodom dogadaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 20. februara 2021, u Ulici Laze Telečkog, kada su oštećeni M.D., Š.N. i P.M. zadobili telesne povrede od strane više osoba pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam osoba zbog sumnje da su M.L., S.V. i B.N. izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, uz osnove sumnje da su S.V., M.M., N.D., M.M. i M.B. u grupi izvršili nasilničko ponašanje - saopštilo je Više tužilaštvo iz Novog Sada.

snimak tuče uznemirio javnost
snimak tuče uznemirio javnostfoto: Printscreen/Twitter/Kineskikolacic

Kako su naveli, za pokušaj teškog ubistva najmanja propisana kazna je 10 godina, a maksimalna je doživotna. Kazne za nasilničko ponašanje kreću se od 6 meseci do pet godina robije.

Iz tužilaštva kažu da je osam osoba uhapšeno i da im je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti saslušani pred tužiocem.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track