ZA UBISTVO BAKA VINKE 20 GODINA ROBIJE: Siniša ju je usmrtio jer ga je starica prijavila za krađu drva, PRIZNAO ZLOČIN NA SUDU
Foto: Suzana Božinović

DONETA PRESUDA

ZA UBISTVO BAKA VINKE 20 GODINA ROBIJE: Siniša ju je usmrtio jer ga je starica prijavila za krađu drva, PRIZNAO ZLOČIN NA SUDU

Crna Hronika -

Siniša Branković (51) iz sela Radenkovac, između Sokobanje i Aleksinca, osuđen je danas na 20 godina robije jer je 7. maja prošle godine ubio svoju komšinicu Vinku Stojanović(69) kod koje je nadničio i koja mu je pomagala. On je priznao ranije zločin, a suđeno mu je zbog krivičnog dela teško ubistvo.

- On je te večeri došao kod Vinke pošto su prethodno po danu sadili pasulj. Pričali su normalno dok se nisu podsetili slučaja iz 2018. godine kada ga je navodno Vinka prijavila za neku krađu drva iz šume. Došlo je do svađe i do teških reči i psovki s obe strane. Tada je on uzeo nož i ubo je devet puta u vrat i glavu, udarao je čašom - rečeno je ranije na sudu.

Prema optužnici, on joj je uvrtao i vrat, mada je na jednom ročištu on negirao da je to radio.

Njen leš je ujutru našao komšija jer mu je bilo čudno što Vinkine životinje zapomažu za hranom i vodom.

Prema optužnici, nož kojim je počinjeno ubnistvo dug je 12,5 santimetara, sem vrata, nađene su joj posekotine i po celom telu. Nakon što su ga ostavila deca zbog alkohola, Siniša nije imao prihode pa su mu Vinka i njen sin Boban pomagali.

Boban Stojanović, sin ubijene Vinke ranije je izjavio da mu je žao što se sve to dogodilo, da mu je Siniša bio kao brat, ali i da traži 20 godina zatvora za ubisu svoje majke što mu se danas ispunilo.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track