Najnovije vesti

VELJA NEVOLJA IZ STRAHA STALNO NOSIO BOMBU U DŽEPU: Stalno je pričao da će pre da raznese sebe nego da ga PROTIVNICI ŽIVOG ZAROBE
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

novi detalji

VELJA NEVOLJA IZ STRAHA STALNO NOSIO BOMBU U DŽEPU: Stalno je pričao da će pre da raznese sebe nego da ga PROTIVNICI ŽIVOG ZAROBE

Crna Hronika

Veljko Belivuk imao je tajnu koju su osim njegove desne ruke Marka Miljkovića znali samo najbliži saradnici.

Tokom prošle godine sa sobom je stalno nosio bombu. Belivuk je nošenje bombe pojašnjavao rečima: "Živog me neće uhvatiti".

Prema do sada dostupnim informacijama, grupa čiji su šefovi Belivuk i Miljković otimala je žrtve, a neke od njih kasapila i svirepo ubijala. Za sada javnosti još nisu dostupni precizni podaci o pojedinačnim slučajevima i na koji način je svako od momaka čiji je nestanak prijavljen i likvidiran.

Osmišljavanje svirepog ubistva navodno je bilo prepušteno Marku Miljkoviću za koga se nezvanično navodi da je uživao u sakaćenju ljudi, a zbog toga je i dobio nadimak "Mesar".

Ova kriminalna grupa, koja je počela tokom prošle godine da "radi" zajedno sa kriminalnom ekipom Darka Eleza, koji je pre dva dana izručen BiH, osećala se veoma moćnom i kao da im niko ništa ne može. Snimali su izvršenja ubistava i pretnji pa su te stravične snimke slali jedni drugima i suparničkim grupama kao pretnju.

Međutim, dok su svirepo ubijali i otimali, Velja Nevolja je uvek sa sobom nosio bombu. Nije bila namenjena za druge jer su Belivuk i Miljković precizno planirali akcije i sve otmice.

- Velja je nosio bombu isključivo za sebe. Strahovao je da ne dopadne u ruke "škaljarcima" ili nekom drugom suparniku. Govorio je da će radije sebe da raznese nego da ga neko muči. Toga se jedino bojao. Nije to filmska priča o jednom metku. To je realnost velikog broja neprijatelja i onog što su radili. Belivuk se očigledno odlučio za bombu, kao poslednji nivo odbrane, kako ne bi prepustio slučaju ništa, ali i eventualno usmrtio i onog koji mu se približi - navodi izvor iz istrage.

Otac mu se razneo bombom

Belivuk u porodičnoj istoriji već ima jednu tragediju izazvanu bombom. Njegov otac Nebojša počinio je masakr pre 26 godina u porodičnom stanu kad je aktivirao ručnu bombu.

Otac Velje Nevolje 13. februara 1995. godine ubio je sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U trenutku tragedije u stanu je bio devetogodišnji Veljko i još jedno dete. Eksplozija je raznela stan, a oni su čudom preživeli. 

Velja Nevolja je i sam govorio da je odrastao bez roditelja. Tako je za napad na obezbeđenje Miloša Vazure 2016. rekao da je odreagovao jer mu je čovek iz Vazurinog obezbeđenja opsovao mrtvu majku...

Belivuk i Miljković za sada se povezuju sa više otmica, a žrtvama se gubi svaki trag. Pored mnoštva materijalnih dokaza, policija je došla u posed fotografija monstruoznih zločina koje je počinila ova kriminalna grupa. Na jednoj od najužasnijih vidi se sečenje glave jednoj od žrtava. Zbog brutalnosti sakaćenja zasad se samo pretpostavlja koja žrtva je u pitanju, a policija je u prepoznavanju ubijene osobe analizirala garderobu koju je nosila.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je danas za još 30 dana pritvor Belivuku, Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...