Najnovije vesti

VOZAČ KVADA KOJI JE USMRTIO MALOG FILIPA NIJE KRIV ZA NESREĆU: Odbačena krivična prijava protiv Igora Braća (35)
Foto: Facebook

nije mogao da izbegne dete

VOZAČ KVADA KOJI JE USMRTIO MALOG FILIPA NIJE KRIV ZA NESREĆU: Odbačena krivična prijava protiv Igora Braća (35)

Crna Hronika

Vozač "kvada" Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin Filip Vojinović.

Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je odbacilo krivičnu prijavu. Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kako se saznaje u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja. Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač "kvada" nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu.

Filip Vojinović
foto: Ana Paunković

- Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu - navode u bečejskom tužilaštvu.

- To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track