CRNI UTORAK! POGINULA 3 RADNIKA ZA 24 SATA: Jednog ubila stena, drugom viljuškar slomio kičmu, trećeg smrvili profili!
Foto: Youtube Printscreen, TV Centar

UŽAS

CRNI UTORAK! POGINULA 3 RADNIKA ZA 24 SATA: Jednog ubila stena, drugom viljuškar slomio kičmu, trećeg smrvili profili!

Crna Hronika -

U Srbiji su za 24 sata trojica radnika izgubila život! Jedan radnik nastradao je kad se odronila stena na kojoj je bio, na drugog su pali teški profili, dok je trećeg ubio viljuškar. U ponedeljak oko 15.30 na kopu Debelo brdo nastradao je Stefan Stošić (26), iz Brezovice kod Bajine Bašte, kad se odvalila stena na kojoj je stajao bager kojim je upravljao.

Bio je divan, a da tragedija bude veća, supruga mu je trudna. Jadničak, nije stigao ni dete da upozna - kaže poznanik porodice i dodaje:

- Kako sam čuo, radio je na kopanju kamena i odvalila se stena na kojoj je bio, pa je pao zajedno sa stenom i bagerom, koji se prevrnuo i ubio ga.

Druga nesreća dogodila se u Svilajncu juče oko 10 sati, kad su na varioca T. M. (37) iz sela Popović, radnika fabrike za proizvodnju metala, pali veoma teški profili.

- Nikome nije jasno kako je došlo do nesreće. Doneo je opremu za varenje. Profili su bili na stalcima, na visini oko pola metra, odjednom su počeli da padaju i sručili su se na njega - rekli su iz fabrike. Kako kažu, T. M. je doviknuo kolegi da beži i tako uspeo da ga spase, ali on sam nije uspeo da pobegne.

- On je posvedočio da se T. M. najpre zaglavila noga, a potom su ga delovi metalnih profila potpuno prekrili i usmrtili. Možda su teški i preko tone - kaže sagovornik Kurira. Treća nesreća desila se sat vremena kasnije na Zrenjaninskom putu u Borči kod Beograda. Radnik D. A. (40) stradao je na stovarištu uglja dok je popravljao viljuškar.

- Radio je na viljuškaru, vile su pale na njega i slomile mu kičmu. Pokušali smo da ga iščupamo, da dignemo vile, ali to ručno nije bilo moguće - rekao je šef stovarišta i dodao: - Kičma mu se slomila. Da sam bar bio tu u tom trenutku. Međutim, kad sam video, već je bilo kasno. Nažalost, nismo mogli ništa da uradimo za našeg kolegu. Tresem se, pijem lekove, ne znam kako ću noćas da zaspim.

Policija je obavila uviđaj na sva tri mesta nesreće i utvrđuje se da li je tokom radova bilo propusta. - Obaveštena su i nadležna tužilaštva. Ispituju se sve okolnosti pogibije svakog radnika pojedinačno, a biće i utvrđeno da li ima nečije odgovornosti - objašnjava sagovornik.

(Kurir.rs/J. Rafailović - B. Đusić/foto:B.Đusić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja