SRBI PALI U ŠPANIJI: Gajili marihuanu za bajkersku bandu
Foto: MUP Španije

Hapšenje

SRBI PALI U ŠPANIJI: Gajili marihuanu za bajkersku bandu

Crna Hronika -

Moto-banda "Jedan posto" čiji su članovi državljani Srbije, Letonije i Holandije, uhapšena je u Alikanteu u Španiji, zbog sumnje da su trgovali marihuanom, preneo je portal La informasion.

Kako je saopšteno, banda poznata po nošenju dijamanta na svojim prslucima, pala je sa 7.31 biljkom marihuane i 31 kilogramom pupoljaka, a osim toga pronađeno je i pet paketa isečene i vakumirane marihaune.

- Deset članova bande, među kojima su tri žene, drogu su gajili u kućama. Operacija u kojoj su uhapšeni nazvana je Sijuks, a izvedena je na teritoriji više gradova - prenose španski mediji:

- Članovi moto bande sumnjiče se za trgovinu drogom, prevare u vezi sa električnom energijom i pripadnost kriminalnoj organizaciji.

Španska policija zaplenila je osim narkotika i dron, replike oružja, tehniku, 5.000 evra, šest motora, sedam automobila i druge predmete.

- Dosadašnja istraga je utvrdila da su oni u Alikanteu živeli četiri godine i da su novac zarađivali isključivo uzgojem i prodajom marihuane. Reč je o ogranku bande koja je nastala devedesetih godina u Holandiji, a njihov zaštitni znak dijamant pokazuje da oni "žive život po svojim pravilima" - objasnili su izvori španskih medija.

Kako je dodatno pojašnjeno, banda "Jedan posto" u Holandiji je od 2017. godine povezivani su sa ubistvima i nelegalnim posedovanjem oružja.

Kurir.rs/ J.I./ foto:MUP Španija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja