UHAPŠEN NASLEDNIK VELJE NEVOLJE: I Džoni sa Vračara učestvovao u KASAPLJENJU nestalih muškaraca?
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

nameravao da preuzme njihove poslove

UHAPŠEN NASLEDNIK VELJE NEVOLJE: I Džoni sa Vračara učestvovao u KASAPLJENJU nestalih muškaraca?

Crna Hronika -

Nikola Vušović, koji je trebalo da preuzme Belivukove poslove, uhapšen u Dominikanskoj Republici po poternici Srbije i očekuje se da bude izručen

Nikola Vušović, zvani Džoni, za kog je Kurir ekskluzivno objavio da je posle hapšenja Veljka Belivuka i ostalih pripadnika njegove bande nameravao da preuzme njihove poslove, uhapšen je u Dominikanskoj Republici.

Prema nezvaničnim informacijama, Srbija je za njim raspisala crvenu Interpolovu poternicu i od Dominikane zatražila Vušovićevo hitno izručenje zbog postojanja bojazni da bi mogao da pobegne iz imigracionog centra u koji je smešten.

Podzemlje

Rat za poslove

U rat za mesto u podzemlju koje je ostalo slobodno posle hapšenja grupe Veljka Belivuka navodno se uključio i Vladimir V. Navodno, odnosi Vušovića i Vladimira V. zaoštrili su se u poslednjih mesec dana, upravo zbog sukoba oko toga ko će da zauzme mesto Velje Nevolje. - Za razliku od Vušovića, koji neko vreme ne boravi na teritoriji Srbije, Vladimir V. je u zemlji. Njegova grupa takođe je bliska kavačkom klanu i uglavnom se bavi trgovinom narkoticima - kaže izvor.

Veljko Belivuk, Nikola Vusovic Dzoni
foto: Stefan Stojanović MONDO, RAS/Djordje Kojadinović

Imigracioni centar

- Vušović, prema operativnim informacijama, blisko je sarađivao s Belivukom i njegovom grupom. Sumnja se da je čak i sam učestvovao u mučenju, kasapljenju i ubistvu jednog od nestalih muškaraca za čiju likvidaciju se sumnjiči uhapšena kriminalna grupa - otkriva izvor.

Klanovi

Pokušali da otruju Vukotića

Najbliži saradnik Nikole Vušovića navodno je Luka Cerović, s kojim je hapšen i na aerodromu u Amsterdamu 2013. zbog pokušaja ubistva i bekstva iz zatvora. Pripadnik njihove grupe navodno je i Marko Drakula, protiv kog se vodi istraga zbog sumnje da je u decembru 2019. glumeći policajca pokušao da u hranu Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana, ubaci cijanid i tako ga otruje. Vukotić je tada, podsetimo, bio u ekstradicionom pritvoru u Beogradu.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram, Shutterstock

Posle hapšenja članova Principa, na čijem su čelu bili Belivuk i Marko Miljković, navodno je on iz inostranstva trebalo da nastavi da organizuje prljave poslove u Srbiji za kavački klan.

- Osim u zločinima u Ritopeku, proverava se i uloga Vušovića u likvidaciji u Atini, kada su u januaru 2020. u jednom restoranu ubijeni vođa škaljarskog klana Igor Dedović i njegov saradnik Stevan Stamatović. Važi za brutalnog i surovog čoveka, a proverava se i njegova uloga u nestanku navijača Crvene zvezde Lazara Vukićevića, kome je je navodno 2019. upravo Vušović podmetnuo bombu pod "porše". Vukićević je tada izbegao smrt, ali se o njemu ništa ne zna od oktobra prošle godine - otkriva izvor iz istrage.

Ogranak kavačkog klana

Džoni sa Vračara, kako dodaje naš sagovornik, srpskoj policiji postao je poznat još 2010, kada je uhapšen sa Aleksandrom Stankovićem. Stanković je, inače, pre nego što je ubijen u Beogradu 13. oktobra 2016, bio najbolji Belivukov prijatelj.

Sale Mutavi, Aleksandar Stanković
foto: Saša Pavlić

Posle ubistva Stankovića Vušović je navodno nastavio saradnju s Belivukom. - Praktično, zajedno su radili kao ogranak kavačkog klana u Beogradu. Sve poslove, međutim, sada je trebalo da preuzme Vušović - objašnjava sagovornik.

Kurir.rs/ E. K/ foto Zorana Jevtić, Sasa Pavlić, Printscreen, Shutterstock, Stefan Stojanović Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track