VOĐA KLANA AMERIKA I IZ ZATVORA ORGANIZUJE ŠVERC KOKAINA: Zoran Jakšić na vezi sa MISTERIOZNIM SRBINOM po nadimku Stranac!
Foto: Printscreen

prati ga specijalna jedinica

VOĐA KLANA AMERIKA I IZ ZATVORA ORGANIZUJE ŠVERC KOKAINA: Zoran Jakšić na vezi sa MISTERIOZNIM SRBINOM po nadimku Stranac!

Crna Hronika -

Peruanska policija sumnja da je Zoran Jakšić, vođa klana Amerika, komunicirao iz zatvora sa misterioznim Srbinom po nadimku Stranac o isporuci narkotika u Evropu

Peruanska policija upala je u ćeliju Srbina Zorana Jakšića, vođe klana Amerika, koji se nalazi na izdržavanju kazne zbog šverca kokaina iz 2016, zbog sumnje da je komunicirao sa misterioznim Srbinom po nadimku Stranac, s kojim se navodno dogovarao o švercu kokaina za Evropu, prenosi Dijario uno.

Jakšić je osuđen na 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina. Nekoliko puta pokušao je da pobegne, ali mu to nije pošlo za rukom.

- Pošto Jakšić u ovom delu sveta važi kao popularan i pametan kriminalac, svaka vest o njemu prati se s mnogo pažnje. Upravo zbog ovoga, istražitelji su oformili specijalnu jedinicu koja prati Srbina, ali i njegove peruanske veze.

Ova grupa agenata rasporedila se u Pijuri, Vraemu i Limi kako bi uhvatila sve umešane u trgovinu kokainom, od kojih su neki povezani sa ozloglašenim meksičkim kartelom na čijem čelu je El Čapo - prenosi Dijariuno i dodaje:

Misteriozni Srbin

Jakšić bio desna ruka Titu?!

Peruanski mediji su u svojim izveštajima, Zorana Jakšića označili kao desnu ruku misterioznog Tita, vođe Balkanskog kartela. - Jakšić je lociran u Peruu još 2015. Prema policijskim saznanjima on je desna ruka Tita, koga DEA traži, a uz pomoć Davida Cufaja je koordinirao švercom kokaina. Navodno ovaj misteriozni Srbin je glavni finansijer pošiljki iz Perua - preneli su ranije mediji.

- Peru je navodno baza gde ova kriminalna grupa čuva drogu, a zatim je izvozi kroz luke Kalao i Paita. Nakon što je policija prilikom jedne intervencije upala u ćelije Jakšića i njegovih peruanskih saradnika, potvrđeno je da su upravo oni koordinirali pošiljke kokaina iz zatvora i da ih je ka inostranstvu usmerila osoba pod imenom - Stranac.

Istražitelji su uspeli da doznaju da je ovaj Srbin doputovao iz Latinske Amerike kako bi organizovao šverc kokaina u Evropu.

- Dobili smo informacije iz inostranstva da je Jakšićev sunarodnik sleteo u Ekvador i ušao u Peru. Sigurni smo u to još više, jer je i Jakšić iz peruanskog zatvora imao kontakt s osobom koju zovu Stranac - izjavio je oficir za borbu protiv droge.

Filmski

Kopao tunel za bekstvo

Zoran Jakšić je pokušavao da pobegne iz zatvora. Krajem prošle godine peruanska policija otkrila je tunel dugačak 200 metara u blizini zatvora "Kastro" i tada dobila informacije da Jakšić planira bekstvo. - U februaru 2019, najverovatnije kada je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobegne kada su ga stražari sprovodili na lekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, pa je odveden u bolnicu, ali je bekstvo sprečeno - kazao je tada izvor.

Peruanska policija je u decembru prošle godine pronašla više od tone kokaina u jednom čamcu u Pijuri, dok je u februaru pronađeno još pola tone droge. - Sumnja se da su ovi tovari s drogom pripadali srpskoj mafiji - pišu peruanski mediji.

Portal navodi izvore iz policije koji kažu da je prvi talas koronavirusa izazvao popuštanje kontrole iz straha od zaraze, što su narko-klanovi iskoristili. Inače, da podsetimo, Jakšića su mediji posle hapšenja nazvali "čovekom sa 1.000 lica", jer je kod sebe imao čak 47 lažnih pasoša.

(Kurir.rs - Branka Travica / Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track