OSVETA BALKANSKOG KARTELA U PERUU: Ubijen doušnik policajca, svedoka protiv Srbina
Foto: Printscreen

Ликвидација

OSVETA BALKANSKOG KARTELA U PERUU: Ubijen doušnik policajca, svedoka protiv Srbina

Crna Hronika -

Nakon likvidacije policajca koji je svedočio protiv Davida Cufaje, koji je osuđen na 17 godina zbog dve tone kokaina, izrešetan i njegov doušnik

Samo nedelju dana nakon što je izrešetan peruanski policajac Gregorio Ankasi (49), koji je bio svedok na suđenju Srbinu Davidu Cufaju (28), visokopozicioniranom pripadniku "balkanskom kartelu", ubijen je i njegov doušnik - Ruben Jesus Aparico, prenose Ap noticias.

Ankasi je likvidiran 3. marta nakon što se dovezao automobilom do svoje kuće. Sumnja se da su ga dvojica atentatora pratila na motoru. Kada se policajac parkirao i izašao iz vozila oni su otvorili vatru na njega. Tada su peruanski mediji, navodili da je policajac ubijen zbog svedočenja protiv Srbina. - Ankasijev doušnik Ruben ubijen je u utorak uveče sa četri hitca iz pištolja, dok je bio u automobilu.

Dvojica napadača su mu prišli na motoru, jedan od njih je iz jakne izvadio pištolj i izrešetao ga - objašnjava izvor iz medija i dodaje: - Ubijeni je nekoliko minuta pre nego što je ubijen sedeo u kolima, i izgledalo je kao da nekoga čeka ili posmatra iz automobila. Inače, policajac i njegov doušnik ubijeni su na isti način i to čak u istom delu Lima.

Operativnim saznanjima policija je navodno došla do podatka da je ista kriminalna organizacija izvršila ubistva. - Policajca i njegovog doušnika izrešetao je balkanski kartel, kao osvetu za svedočenje na sudu protiv njihovog člana, koji je nakon toga osuđen na 17 godina robije - pišu mediji.

Podsetimo, David Cufaj osuđen je u odsustvu na 17. godina zatvora, zbog šverca dve tone kokaina, a dve nedelje kasnije uhapšen je u u peruanskom gradu Kaljao. Droga je bila zapakovana u konzerve špargle koje je trebalo da budu poslate u Belgiju.

Kurir.rs - B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track